Windows 8.1 vanaf vandaag te downloaden

Windows 8.1
Microsoft heeft een update voor Windows 8 vrijgegeven. Versie 8.1 is vanaf dit moment te downloaden.

Startknop is terug

De gratis update voor bestaande Windows 8-klanten krijgen er een besturingssysteem voor terug waar eindelijk weer een startknop is te vinden. Microsoft zegt geluisterd te hebben naar de kritieken, en heeft de aloude knop links onderin daarom geherintroduceerd. Met de knop kan je snel en simpel switchen tussen de traditionele interface en Windows’ nieuwe Metro-interface. In feite geeft de knop dus nog steeds snelle toegang tot je programma’s en documenten zonder dat op te hoeven zoeken op de harde schijf, zei het alleen op een geheel nieuwe manier. Startknop 1.0 gaf een klein pop-up schermpje, maar zijn opvolger kiest er dus voor om het hele scherm te gebruiken.

Bureablad en multitask

Windows 8.1 kan zo ingesteld worden dat je direct op het bureaublad terecht komt, voorheen moest je eerst langs het nieuwe starmenu met live tiles. Verder is het multitasken verbeterd en kunnen verschillende apps naast elkaar op verschillende weergaveformaten worden gedraaid. In de vorige Windows was dat altijd op een verhouding van 70/30. In Windows 8.1 kunnen maximaal 4 apps naast elkaar, per monitor, worden getoond.

Wie al Windows 8 heeft hoeft verder niets te doen, de update zal automatisch worden geïnstalleerd. Daarnaast zal Windows 8.1 vanaf morgen ook beschikbaar zijn op nieuwe tablets en laptops in de winkel en als los pakket in de retail.

Bekijk hieronder een preview van Windows 8.1.

[gv data=”7BN0W7CONpw”][/gv]

5 reacties

  1. Ach, in combinatie met het gratis te downloaden tooltje Star Menu 8 (wel even alle bloatware uitvinken tijdens de installatie) had ik verder weinig problemen met dat hele Windows 8, sterker nog ook na 10 maanden en diverse zware programma’s op de pc te hebben geïnstalleerd, ben ik nog altijd aangenaam verbaasd over hoe vlot m’n systeem opstart. En die metro interface… kun je gewoon uitzetten.

  2. Ik ben het met Robert eens, ik ben nog altijd zo blij met dat afsluiten en starten. Kreun.. klaar.. kreun.. uit. Daar kan Windows 7 niet tegenop. Ik heb begrepen/gelezen dat onder de motorkap Windows 8 stiekem helemaal niet uitschakeld. Hij gaat in een soort hybernate modus. Daarom is die bij opstarten/laptop aanzetten zo snel weer paraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *