Microsoft komt met Windows 8.1 with Bing voor budgetspul

Windows 8.1 with Bing
De geruchten blijken waar. Microsoft bevestigt vandaag dat er een goedkopere versie van Windows 8.1 komt, die zijn weg moet vinden naar pc’s, laptops en tablets uit de laagste prijsklasse.

Windows 8.1 with Bing, zoals het OS heet, is echter identiek aan het reguliere Windows 8.1. Voor de consument zal er dan ook niets veranderen. Nou ja, ̩̩n klein ding: in Windows 8.1 with Bing is Рu raad het al РBing de standaard zoekmachine in de browser. Fabrikanten van hardware mogen dit niet vooraf aanpassen. Consumenten kunnen dit na aanschaf uiteraard wel doen.

Naar verluidt wordt Windows 8.1 with Bing gratis beschikbaar gesteld voor tablets die kleiner zijn dan 9 inch, en laptops die minder dan 250 dollar kosten. Er komt overigens geen consumentenversie van Windows 8.1 with Bing, het is louter voor hardwarefabrikanten bedoelt.

Gratis Office 365

Bijkomend voordeel van Windows 8.1 with Bing is dat het standaard met een jaarabonnement op Office 365 komt. Een duidelijke poging om zoveel mogelijk consumenten in het ecosysteem van Windows te krijgen, want argeloze kopers zullen niet meteen de instellingen induiken om de zoekmachinevoorkeuren te wijzigen, en kunnen daarnaast gratis kennis maken met alle Office-producten. Slimme move, als je het ons vraagt. Bovendien hebben ze zo een sterk argument tegen de groeiende hardwareverkoop met opkomende besturingssystemen als Android en Chrome OS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *