Windows 8 heeft nu al groter marktaandeel dan OS X

Microsoft Windows 8 nu al groter marktaandeel dan OS X
Windows 7 had een wat trage start, maar het lijkt alsof de opvolger, Windows 8, daar totaal geen last van heeft. Nu al draaien er wereldwijd meer computers dit besturingssysteem dan alle versies van OS X bij elkaar opgeteld.

Ook opvallend aan de data is dat Windows 8 een enorme groei heeft gemaakt van juli naar augustus, de grootste groei sinds de introductie in oktober. Schijnbaar zijn er een hoop mensen geweest die met zuurverdiende vakantiegeld een nieuwe computer aangeschaft hebben.

Linux blijft nog steeds achter

De grootste hap lijkt uit XP te komen. Hoewel het systeem inmiddels al bejaard is draait nog steeds meer dan 1/3 van alle computers het. Toch loopt het aandeel terug. Zouden mensen eindelijk overstappen van XP naar 8? Windows Vista lijkt geheel achtergelaten te zijn, mogelijk omdat de systeemvereisten bijna overeenkomen met dat van zijn opvolger.

Overigens wint Linux ook heel langzaamaan terrein. Het is nog steeds een druppel op de gloeiende plaat die Windows heet, maar het aandeel groeit sneller dan dat van OS X, ondanks dat de twee systemen qua reputatie van gebruiksgemak lijnrecht tegenover elkaar staan.

(via techspot.com)

Nog geen reacties

  1. Dat is oud nieuws, volgens andere lijstjes had windows 8 in mei of juni al een groter marktaandeel. Feit is dat iedere nieuwe pc van 300 euro of meer standaard met windows 8 word geleverd, en osx enkel als assecoire op overpriced fashion statements word geleverd.
    Overigens is windows 8 naar mijn mening een prima besturingssysteem, 8.1 is nog een stukje beter aangezien het de navigatie ergernissen van windows 8 oplost, afgezien van die struikelpunten is windows 8 naar mijn mening een prima stabiel en compleet OS. De adoptie door het grote publiek gaat moeizaam omdat mensen moeite hebben met veranderingen.

  2. WTF is dit? nog geen één maand geleden werd ik voor gek verklaard, windows 8 een succes? ondergang van microsoft? Hel en verdoemenis!

    anyway, niet zo gek dat het marktaandeel zo hard groeit. Upgraden kost je EUR 35,-, en elke nieuwe pc, tablet heeft zon beetje win8 en met een marktaandeel van 95% op de desktop markt heeft Microsoft sowieso een stapje voor.

  3. Toen ik mijn pc bouwde (paar maanden terug), liep ik de MyCom binnen met de vraag of ze nog Windows 7 verkochten. Omdat ze die niet meer verkochten ben ik overgestapt op Linux. Werkt prima, alleen gamen is lastig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *