‘Windows 9 komt in april 2015’

Windows 9 met nieuwe molentjes
Omdat Windows 8 niet echt het daverende succes was waar Microsoft op hoopte, wordt de volgende versie van het besturingssysteem Windows 9 gedoopt.

Het wordt al even in de wandelgangen gesuggereerd; tijdens BUILD 2014 komende april zal Microsoft zijn plannen uitleggen voor de komende paar jaar. Deze conferentie zal volgens de geruchten erg gefocust zijn op Xbox, Windows en Windows Phone.

Als eerste zal Windows 8.1 geüpdatet worden en tegelijk met Windows Phone 8.1 uit komen. De twee zullen steeds meer samensmelten en dus ook updates tegelijkertijd ontvangen. Maar het grote nieuws op de conferentie zal Windows 9 zijn.

Treshold

Nu alleen nog bekend onder de interne codenaam van ‘Threshold’, maar na BUILD zal het als Windows 9 door het leven gaan. Deze update is bedoeld om een hoop te fixen. Het startmenu zal terugkeren, en mogelijk zullen Metro-apps naast reguliere desktop apps kunnen draaien.

Interessant is dat hiermee Windows 8 in wezen ge-Vista’d wordt. Ook Windows Vista was geen daverend succes, en 7 nam duidelijk afstand van zijn onpopulaire voorganger. Ditzelfde wil Microsoft bereiken door Windows 9 zo duidelijk van 8 af te scheiden. Het geeft het OS een frisse start, bij wijze van, zonder de perceptie-bagage van zijn voorganger.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar wat Microsoft met Windows gaat doen in de komende paar jaar.

Nog geen reacties

  1. Gaan we nu om de 2 jaar een nieuw OS uitpoepen? Ik wil gewoon nog win 7, met volledige support. Niet win 8 en al helemaal geen 9. Tenzij ze de prijzen van de OSjes eens gaan verlagen. €30 voor “home” en €50 voor “profi”, dan vind ik het wel goed.

  2. ik begrijp niet waarom er altijd een nieuwe versie moet komen, ik vond Windows XP 64bit super. Stabiel, snel, weinig toeters en bellen (zeker op klassiek thema) en toen was het Windows 7 met hun transparantie, extra’s die je niet nodig hebt…om dan maar over win 8 te zwijgen.

      • @diehard: daar geef ik je gelijk in. Wel moet ik zeggen dat ik met W7 nog erg goed vooruit kom. Ik snap alleen niet waarom er nog zoveel aanhangers zijn van het verouderde OS Windows XP. Al die toeters en bellen die @Jantje 555 opnoemt zijn inderdaad overbodig, maar je kunt ze natuurlijk ook uitzetten. Daarbij: wat zijn nu écht de overbodige toeters en bellen die een OS als bijvoorbeeld W7 wel heeft, en Windows XP niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *