Windows komt naar je opvouwbare toestel

Het oude design gaat dit jaar zeker van toepassing zijn
Microsoft wil wellicht trends gaan zetten met hun OS én nieuwe hardware.

We hebben het natuurlijk al voorspeld: 2019 wordt het jaar van de opvouwbare tech. Dat verreweg het grootste besturingssysteem ter wereld er dan ook aan moet geloven, is voor de meesten logisch. Nu is het daarentegen wel officieel! Nou ja, een soort van…

Een insider laat namelijk aan The Verge weten dat het Amerikaanse software-bedrijf hard werkt aan compatibiliteit met opvouwbare toestellen voor Windows. De tech-industrie is het er nog niet helemaal over uit of een opvouwbare smartphone, oprolbare TV of een smartphone met twee aparte schermen nou echt zo handig is, maar één ding is zeker: Microsoft moet het wel gaan ondersteunen om niet buiten de boot te vallen.

Echte Windows-liefhebbers hebben de afgelopen tijd wellicht al wat meegekregen over de plannen van Microsoft. Langzaam wordt namelijk naar een nieuwe dual-screen schil voor Windows gewerkt en hints werden al in voorgaande updates gevonden. Sterker nog, ze zouden al jaren aan de technologie aan het sleutelen zijn en er zou een volledig team mee bezig zijn. Maar dat is niet het enige waar Bill Gates’ miljardenbedrijf mee bezig is.

Naast software zou Microsoft zelf namelijk ook werken hardware met een dubbel scherm. Uiteraard weten we nog weinig over de hardware zelf, maar waarschijnlijk gaat het om een nieuwe Surface-lijn met de nieuwe software en een dubbel scherm. Ook zou er op basis van het reeds gelinkte artikel een opvouwbare smartphone aan kunnen komen.

De laptops en laptop-tablet-hybrides zijn daarentegen nog niet gelekt of aangekondigd, dus het is nog maar de vraag of Microsoft klaar gaat zijn voor wat de consument als de lancering van het dubbel-scherm-tijdperk zou kunnen zien. Dat is zeer binnenkort, Bill!

Oude render surface telefoon @DavidBreyer

Nog geen reacties

  1. Zijn ze al jaren mee bezig. Misschien zelfs wel de aanzetters voor dit type mobile device. Dus geen smartphone alhoewel je er ook mee kunt gaan bellen. Zie hun ‘inspiratie’ filmpjes van 2015 of eerder.
    Maar inderdaad zodra dit uitkomt is het weg Androidphone en misschien zelfs weg laptop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *