Windows op je nieuwe ARM Mac? Vergeet het maar

ARM Mac

De overgang van Apple van Intel naar ARM met Mac brengt ook nadelen met zich mee, bijvoorbeeld met betrekking tot Windows.

Als je een nieuwe Mac koopt komt deze uiteraard met MacOS. Via het programma Boot Camp kun je echter heel eenvoudig Windows installeren op je MacBook of iMac. Dit besturingssysteem zal dan als extra geïnstalleerd worden, naast MacOS. Het voordeel hiervan is dat je programma’s kunt draaien via Windows die niet beschikbaar zijn op Mac. Denk aan bijvoorbeeld games.

Boot Camp draait een volwaardige versie van Windows. Het besturingssysteem van Microsoft is compatibel met AMD en Intel-procesoren, maar niet met de nieuwe ARM-processoren van Apple. Apple topman Craig Federighi geeft aan in de Daring Fireball podcast dat er inderdaad geen OS naast MacOS kan draaien op een ARM Mac.

Er is een omweg, maar dit kun je eigenlijk geen alternatief noemen. Binnen MacOS kun je met een virtuele omgeving alsnog Windows-toepassingen draaien. Dit gaat echter met de nodige lag en komt niet eens in de buurt van een volwaardige Windows ervaring.

Voor de mensen die graag zowel Windows als Mac gebruiken op een Apple-computer is dit slecht nieuws. Met de verschuiving naar ARM nemen we helaas afscheid van Boot Camp en dat is toch wel nadelig te noemen.

Nog geen reacties

  1. Wie zou nu een Macbook willen kopen om er vervolgens Windows op te willen draaien. Gebruik dan een windows pc.
    Je koopt toch ook geen Tesla met geheel automatische besturingsoftware om dat vervolgens met de software van een Lada te laten rijden!
    Ik ga hier geen hele verhalen ophangen, maar ben nu zo’n 10 geleden overgestapt op Mac en heb sindsdien nog geen vastloper gehad, geen idiote updates op de onmogelijke momenten of verplichte update aankopen die meer kosten dan een nieuwe pc.
    Geen dag spijt van gehad. Nooit meer microsoft voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *