Windows Phone en Windows RT worden mogelijk gratis

Windows RT & Windows Phone
Microsoft timmert hard aan de weg met Windows Phone en Windows RT en ziet het marktaandeel van met name Windows Phone in verschillende markten een serieuze groei doormaken. Maar die groei moet sneller kunnen.

Om het proces nog wat verder te versnellen zou Microsoft momenteel overwegen om de besturingssystemen Windows Phone en Windows RT licentievrij beschikbaar te stellen aan fabrikanten van smartphones en tablets. Op deze manier hoopt Microsoft de concurrentie met het oppermachtige Android van Google op te stoken.

Fabrikanten die een tablet of smartphone willen uitbrengen met Windows Phone of RT, moeten aan Microsoft nu nog licentiekosten afdragen, maar volgens anonieme bronnen tegenover The Verge overweegt topman Terry Myerson de twee Windows-varianten licentievrij te verstrekken. Het gemis aan licentie-inkomsten wil Microsoft opvangen met inkomsten uit webdiensten en advertenties.

Nog geen reacties

    • @Laue: Als gebruiker zul je er niet heel direct iets merken. Wanneer jij een telefoon met Windows Phone of een tablet met Windows RT koopt, dan betaal je niet expliciet voor het besturingssyteem. De kosten voor de Windows licentie die fabrikanten aan Microsoft moeten afdragen, zit al verweven in de prijs. Het is vooral zo dat Microsoft fabrikanten wil verleiden om Windows Phone en RT te gaan gebruiken door het gratis te maken. Wellicht komen er daardoor meer devices beschikbaar en wie weet zakt de prijs daardoor en dat is wel weer interessant voor de consument. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je meer reclame om je oren krijgt wanneer het gratis is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *