Windows Phone groeit door, BlackBerry glijdt verder weg

Auteur: , 1 Reactie
Mobiele Platforms

De strijd tussen de mobiele platformen gaat onverminderd door op de mondiale telecommarkt. De ontwikkelingen rond het Windows Phone 8 platform zijn opvallend te noemen. Na een zwakke start lijkt het OS aan populariteit te winnen.

Het Kantar Worldpanel stelde via één van haar publicaties dat het Amerikaanse platform in het laatste kwartaal meer smartphones verkocht in de VS en Groot-Brittannië dan Blackberry. Het aandeel verscheepte smartphones van de Canadezen in de VS geleed van 3,5% naar 0,7% in het laatste kwartaal. In tegenstelling, groeide Windows Phone 8 van 2,7% naar 4,1%. Apple iOS haalde respectievelijk 43,5% (-3.5%) en Android 51,2% (+5.8%).

De ontwikkeling van Android wordt gevoed door Samsung. Bestaande bezitters blijken loyaal en nieuwe gebruikers stappen over van HTC (15%), LG (14%) en Blackberry (9%) naar de Koreanen en dan voornamelijk de Galaxy SIII en SII.1 reactie

Niks mis met windows, ik heb gelezen dat ze in een aantal markten gewoon marktleider zijn geworden. Heb zelf nu net de Nokia Lumia 920 gehaald en ben er zeer tevreden mee!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).