Windows XP op iPhone: zo goed werkt het [video]

iPhone met Windows XP
Een gevalletje ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan.’

Toen we voor het allereerst kennismaakten met de iPhone van Apple, waren de meeste mensen zich er nog niet van bewust dat dit stukje technologie de complete wereld op zijn kop zou zetten. Nee, in die tijd waren we liever aan het rommelen op onze computer die hoogstwaarschijnlijk op Windows XP draaide.

Was toentertijd een iPhone met Windows-software eigenlijk niet iets? Op die vraag zullen we het antwoord nooit te weten komen. Wat we nu wel zeker weten, is dat Windows XP in 2017 absoluut niet thuishoort op de huidige iPhone. De mannen van YouTube-kanaal Hacking Jules hebben namelijk de 16 jaar oude software in een iPhone 7 weten te proppen.

Erg indrukwekkend, maar we worden er niet echt warm van. Alleen al het lange opstarten doet ons terugdenken aan de vele frustraties die Windows XP met zich meebracht. Gelukkig heeft Microsoft niet stilgezeten en is Windows 10 over het algemeen prima te noemen.

Windows XP draait via een emulator genaamd Xcode en een Windows XP ROM. Wil je zelf aan de slag met Windows XP op je iPhone, bekijk dan de instructies van het GitHub-project.

[gv data=”CYv_–ZKWuw”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *