Windows XP veiliger dan Vista en 7

Windows XP
Wie had het ooit gedacht: Windows Vista en 7 zijn vatbaarder voor virussen dan Windows XP.

Het laatste Security Intelligence Report van Microsoft wijst uit dat je meer gevaar loopt op virussen bij het gebruik van Windows Vista of 7, dan bij Windows XP, zo schrijft Forbes. Dat is dan ook meteen de reden dat Microsoft je in dit rapport niet dwingt om XP te vervangen door een nieuwere versie van Windows.

Het blijkt zelfs dat het aantal geïnfecteerde computers met Windows 7 in verhouding hoger is dan het aantal pc’s met het verouderde XP. Ook Windows Vista scoort op het gebied van veiligheid erg slecht, terwijl Windows 8 en 8.1 het een stuk beter doen.

Cijfers XP Vista en 7

Toch is het niet aan te raden om terug te gaan naar Windows XP. Deze versie van het besturingssysteem wordt namelijk niet meer van updates voorzien. Daarnaast zijn er een aantal logische verklaringen voor de uitkomst van dit rapport. De cijfers werden berekend over de periode vanaf juli tot aan de afgelopen jaarwisseling: toen werd Windows XP volledig ondersteund, terwijl Vista en 7 te maken kregen met het Rotbrow-virus.

2 reacties

  1. Elk systeem is te kraken. Dit is een kat en muis spel tussen hackers en developers. Het OS bepaald ook niet of het veilig is ja/nee maar het marktaandeel (en dus de interesse bij hackers) bepaalt dit.

    Dit is de reden dat Android (marktaandeel 95%?) het meest vatbaar is op de mobiele markt en windows (95% aandeel?) op de desktop/laptop markt. Apple heeft in deze het meest voordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *