Winkelpersoneel Louis Vuitton krijgt direct klantinformatie

Louis Vuitton in Miami
Een Amerikaans bedrijf is bezig met een project om al het winkelpersoneel te voorzien van een computer waarmee direct klantinformatie getoond kan worden als deze de winkel binnenloopt. Zo kunnen ze nog effectiever overpriced handbags slijten. Wilt u een tasje er bij?

Het dure Franse modemerk wordt in meer dan 460 winkels verkocht, en bij elke klant moet het personeel maar gokken of deze inderdaad een peperdure tas komt kopen, of alleen even binnen wipt om te kijken. Salesforce.com heeft per ongeluk laten glippen dat zij bezig zijn met een systeem om klanten te volgen en het personeel te attenderen als een eerdere klant terug komt.

Zo weet elke verkoper met 1 blik op zijn (nog nader te bepalen) mobiel apparaat wat de klant in het verleden heeft gekocht, interesse in getoond heeft of zelfs wat deze gevraagd heeft aan de verkopers. Het is nog onbekend hoe de technische kant van het verhaal er uit gaat zien en hoe het systeem onderscheid maakt tussen klanten.

Deze aankondiging staat als voetnoot in een presentatie van Marc Benioff aan de financiele markt, zo meldt emerce.nl. Het is nog niet bevestigd door het Franse modemerk.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *