Winklevoss broers willen 32 miljoen aan Bitcoins terug

Winklevoss broers willen 32 miljoen aan Bitcoins terug
De wereldberoemde broers hebben een aanklacht ingediend.

Tyler en Cameron Winklevoss staan bekend als de tweeling die Mark Zuckerberg aanklaagden voor het stelen van het Facebook-idee. Vandaag de dag komen de twee voornamelijk in het nieuws in verband met cryptocurrency. De twee hebben hun vermogen flink vergroot omdat ze het nodige aantal Bitcoins in bezit hebben.

De tweeling hebben nu een voormalige grote Bitcoin handelaar aangeklaagd. Deze man, die een jaar in de gevangenis heeft gezeten voor het regelen van transacties op de online drugsmarkt Silk Road, zou volgens de broers in 2012 Bitcoins hebben gestolen van de twee. Het zou gaan om 5.000 Bitcoins die een slordige waarde vertegenwoordigen van maar liefst 32 miljoen dollar.

Sinds de handelaar uit de gevangenis is, heeft de man onder meer zes huizen, twee Maserati’s en twee boten gekocht. Dit zou gedaan zijn met die gestolen Bitcoins en daarom willen de Winklevoss-broers de crimineel voor het gerecht slepen. De handelaar wist de Bitcoins te bemachtigen omdat hij in 2012 zaken deed met de tweeling. Er werd toen gekeken hoe honderduizenden dollars aan Bitcoin verstandig geïnvesteerd konden worden.

Een deel van de Bitcoins van de Winklevoss-broers verdwenen destijds en nu de handelaar uit de gevangenis is, willen de broers gerechtigheid. Een pittige zaak waar de rechter zich over mag gaan buigen. (via The New York Times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *