Wint Google Playstore van de Apple App store?

google-play-store-apple-app-store
Cijfers van beide tech-giganten wijzen een duidelijke winnaar aan.

Naast de verkoop van mobiele telefoons en diensten is de verkoop van betaalde apps een steeds grotere bron van inkomsten voor Google en Apple. Onderzoeksbureau Sensor Tower zocht uit hoe groot de markt is en hoe die verdeeld is. Natuurlijk keken we direct even wie de grootste is en wie het meest verdient.

In 2017 was de totale markt $ 57 miljard. In 2018 steeg dit naar $ 70 miljard. De groei bedroeg dus 22,7%. De totale opbrengst is verdeeld tussen Google en Apple. In totaal bracht de Google Play Store in 2018 $ 24,8 miljard op. Apple App store overtrof dat ruimschoots met een opbrengst van $ 46,6 miljard. In absolute getallen heeft Apple dus ruim gewonnen. Dit komt vooral omdat Apple actief is in China en Google niet.

In 2017 won Apple overigens ook van Google, want toen bracht de App store $ 38,7 miljard in het laatje en Google Play store $ 19,5 miljard. Daarmee zien we nog een ander interessant verschijnsel. De omzet van de App store groeit van $ 38,7 naar 46,6% ofwel 20,4%. Hoewel dit cijfer nog steeds mooi is ligt dit onder het marktgemiddelde. De groei van de hele markt was namelijk 22,7%. Waar Apple achterbleef ging Google het gemiddelde voorbij. Daar was de groei namelijk 27,3%.

Nu de iPhone-verkoop daalt is ook te vrezen voor daling van het gebruik van de App store. Dient het volgende zorgenkindje voor Apple zich aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *