Wint PlayStation 5 door de controller?

De techneuten van Sony hebben een unieke eigenschap voor de PS5-controller bedacht.

In de slag om de koper van de nieuwste consoles, die Xbox Series X en PlayStation 5 uitvechten heeft Sony weer een stap gezet. Deze keer blijkt dat zij van plan zijn om ook de Dualshock 5-controller nog geavanceerder te maken.

Patentwatchers zagen namelijk een patent waarin Sony diverse opties voor het draadloos laden van de controller heeft vastgelegd. In één optie plaats je de controller in een houder. De houder wordt dan draadloos opgeladen door het basisstation en je kunt dan verder gamen met de houder om de controller.

Ook heeft Sony een variant gepatenteerd waarbij je de controller met een draad kunt verbinden aan de lader, maar dit lijkt erg onvriendelijk.

In beide gevallen lijkt het erop dat de techniek van draadloos laden zo is ontwikkeld dat deze als accessoire kan worden gekocht. Daarmee kan ook de controller voor bijvoorbeeld de PS4 voorzien worden van de mogelijkheid om draadloos te laden. We zagen dit al eerder bij de te verwachten back buttons, die ook al als accessoire voor de PS4 aangeboden worden.

Hoewel het altijd de vraag is in hoeverre technologie in patenten ook massaal in productie genomen wordt lijkt het draadloos laden van controllers een erg interessante ontwikkeling.

Bron: Segmentnext.com

Eén reactie

  1. Het is niet heel veel anders dan een controller dock.. Ik word er niet warm van. (Kabeltje blijft het beste omdat je dan de garantie hebt dat hij blijft opladen (Hij hoeft niet perfect te liggen)
    En daarmee ook meteen voordeel 2: met een kabel leg je de controller neer waar je maar wilt, of je blijft hem gebruiken. Dat gaat bij draadloos / Dock niet.

    Dan liever gewoon weer de AA’s (Mijn main controller is de Steam controller). Die dingen zijn helaas neit heel millieuvriendelijk, Maar reloaden werkt wel geweldig en rete snel terug op 100% (Voor een prikkie!)

    Voor wie trouwens geinterreseerd is: Spotgoedkope batterijen zijn prima!
    Het verschil zit hem vanzelfsprekend in de capaciteit. Maar de verhouding is best goed.

    Goedkope batterij is hoe dan ook goedkoper, En zal bij zwaar gebruik in bijvoorbeeld 3 uur leeg zijn, ten opzichte van een duracel die bijv. 6 uur mee gaat.
    De Duracell is daarentegen ongeveer 4x zo duur. Dus het ligt wat dat betreft helemaal aan je gebruik.

    -Is het vervangen van een batterij irritant, of
    -gaat de goedkope batterij te snel leeg /
    -hij verliest zn maximale output te snel?
    -OF als je de batterijen langer dan 2 jaar wilt bewaren: (jaren in de kast opslaan zonder gebruik)
    Dan haal je een duracell. of vergelijkbare “dure batterij”.
    Voor alle andere opties gewoon de goedkoopste van de action halen 😉

    Oplaadbaar is een andere kwestie, geen idee. Vind ze best duur en ik zie mezelf er voor aan dat ik een lege herlaadbare per ongeluk weg gooi, of dat hij na een tijdje alsnog weg rot zonder hem echt goed gebruikt te hebben in die tijd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *