Wint Samsung Pay het van betaaldiensten Apple en Google?

Auteur: , 3 Reacties
Samsung sluit deal met Mastercard voor Samsung Pay

Na Apple Pay en Android Pay duurt het niet lang meer voordat ook Samsung Pay wordt uitgerold in Europa.

Het bedrijf gaat namelijk een samenwerking aan met creditcardmaatschappij Mastercard, zo maakten beide bedrijven maakten vandaag bekend. Waarschijnlijk wordt de betaaldienst deze zomer in landen als de VS en Zuid-Korea uitgerold. Samsung is ook van plan om zijn betaaldienst in Nederland en de rest van Europa uit te rollen. Wanneer dat precies gebeurt is nog niet bekend.  Samsung en Mastercard zijn op dit moment nog in gesprek met meerdere banken om de lancering van de dienst uit te stippelen.

Samsung-gebruikers die in het bezit zijn van een Maestro- of creditcard van Mastercard kunnen via Samsung Pay contactloos afrekenen met hun smartphone. De vraag is nu welke dienst er als eerst in ons land wordt gelanceerd, aangezien Android Pay en Apple Pay ook nog niet beschikbaar zijn in Nederland.3 reacties

Mastercard ondersteund in de Vs en Canada (o.a.) ook gewoon Google Pay (Wallet) en Apple Pay, er lijkt mij vreemd als ze in Europa exclusief voor Samsung zouden kiezen.

Jammer trouwens dat dit soort betaal methoden in bv de Vs al echt gemeen goed zijn en wij maar blijven hangen op de Pin pas. In de vs heeft (door een terminal update) de kleinste winkel al ondersteuning voor Google Play en Apple Pay zo lijkt het soms.
Dit boeit niet echt in NL, wij zijn gewend aan contant geld of gewoon pinnen.
Wat is nou het voordeel van betalen via je telefoon ?? Je gaat TOCH de deur uit met pinpas want het betalen per telefoon zal nooit overal zo gewoon worden als met de pas, ook niet in de USA.
Het zal niet meer worden dan de grotere en hippe winkels die er aan mee doen en je zal dus voor al je uitgaven toch de pas op zak moeten houden.

Overigens betaald het super makkelijk met de NFC pinpas voor kleine bedragen en zie het gedoe met een telefoon wederom niet als een voordeel.
Leuk, maar het nadeel van een credit card is dat het pas aan het einde van de maand wordt afgeschreven. Ik heb liever een dienst die het direct van mn rekening af schrijft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).