With love; de Nederlandse streamingdienst voor romantici

streamingdienst-with-love
Vanaf 19 december de nieuwste streamingdienst van Nederland.

Met Netflix en Apple TV is het streamen van een filmpje in veel huiskamers een dagelijkse bezigheid. Al deze streamingdiensten bieden een breed aanbod omdat zij veel verschillende doelgroepen aan willen spreken. De Nederlandse start-up Withlove wil daar verandering in brengen. Zij bieden namelijk vanaf 19 december een streamingdienst die alleen maar romantische films en romantische comedy’s (romcoms) uitbrengt. Ze richten zich voorlopig op de Nederlandse markt en gaan van start met een collectie van 100 films.

Het bedrijf belooft wekelijks vijf nieuwe films toe te gaan voegen aan de collectie en kondigt ook aan dat zij exclusiviteit krijgen om bepaalde films te vertonen. Voor de opening hebben zij een aantal films bekend gemaakt die direct te zien zijn. Wij konden het niet laten en hebben het lijstje direct even doorgenomen en gecheckt op Google. Hierna de resultaten:
Personal Effects (2008, 3 sterren), Peter and Vandy (2009, 3 sterren), Madame Bovary (2015, op Netflix te zien), Dare to be Wild (2015, op Netflix te zien), Hartenstraat (Netflix Original, 2014), How To Train Your Puppy / Husband (How to pick your second husband first) (2018, 2 sterren) en Posthumous (Netflix Original, 2014).

Als je deze opsomming bereikt is het voor de grote opening geen al te indrukwekkend lijstje. De goede films zijn ook op Netflix te zien, twee ervan zijn zelfs Netflix Originals en dat de andere films niet op Netflix te zien zijn lijkt eerder aan de ouderdom en/of slechte kwalificatie dan aan de toegevoegde waarde van deze streamingdienst te liggen. Natuurlijk gunnen we het bedrijf alle succes, maar hun dienst lijkt nu overbodig. Wij zouden in ieder geval op een beter aanbod wachten voordat we naast Netflix extra zouden betalen voor dit initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *