Witwassen met Bitcoin onderzocht

Bitcoins
Het zat er aan te komen: Bitcoins zijn een valuta waar de overheid weinig over te zeggen heeft. Dat trekt dus minder fris gespuis aan en Bitcoins. Volgens het ministerie van Financiën van de Amerikaanse staat New York zijn Bitcoins massaal gebruikt voor witwaspraktijken.

Meer dan 20 bedrijven die zijn verbonden aan de virtuele munt Bitcoin hebben een dagvaarding in de bus ontvangen. De beschuldigingen zijn niet mals: de autoriteiten doen onderzoek naar zaken als consumentenbescherming, investeringstrategieën en witwaspraktijken. Volgens een rapport dat maandag verschijnt houden veel bedrijven die werken met dit soort alternatieve munteenheden zich niet aan de wet. De dagvaardingen zijn gestuurd naar bekende bedrijven zoals BitInstant, Coinbase en Coinsetter. De bedrijven worden (nog) niet vervolgd, maar dienen antwoord te geven op vragen van het ministerie van financiën.

Het instituut Bitcoin staat hiermee flink onder druk. Afgelopen week oordeelde een Amerikaanse federale rechter dat de Bitcoin als een reguliere valuta moet worden gezien, dus zullen Bitcoin bedrijven op termijn ook aan reguliere regels rond betalingsverkeer, valuta en investeringen moeten gaan voldoen. (via WSJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *