WK Voetbal 2014 door Google geëerd met doodle


Wie vandaag Google bezoekt, kan niet meer om het WK Voetbal 2014 heen. Ze zoekmachinegigant speelt groots op het WK Voetbal 2014 in met niet alleen een doodle boven de zoekbalk, ze tonen ook een wedstrijdschema aan boven de zoekresultaten.

De geanimeerde doodle ter ere van het WK Voetbal 2014 begint met een bal die richting het logo rolt, waarna de letters van het Google-woord – die een ander lettertype hebben dan normaal – beginnen te bouncen en Rio de Janeiro op de achtergrond verschijnt. Inclusief het standbeeld van Christus de Verlosser en de 396 meter hoge Suikerbroodberg. Kun je verder weinig mee, maar het ziet er geinig uit. Als je er op klikt krijg je een search voor ‘WK Voetbal 2014’, te zien, met bovenaan de pagina een wedstrijdschema.

Google's wedstrijdschema

De aftrap van de eerste wedstrijd is vanavond om 22:00 uur Nederlandse tijd in São Paulo, waar Brazilië het opneemt tegen Kroatië. De eerste wedstrijd van Nederland begint morgenavond om 21:00 uur in Salvador, waar we tegenover Spanje komen te staan.

Wil je app-technisch helemaal voorbereid zijn op het WK Voetbal 2014? Check dan ons overzicht met WK-apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *