Wolfgang AS50HD is Aldi’s nieuwe budgetsmartphone

Aldi's budgettelefoon: De Wolfgang AS50HD
Aldi komt op 24 mei met een nieuwe budgetsmartphone: de Wolfgang AS50HD. Hij kost slechts 179 euro, maar is de Wolfgang dat waard?

Je hebt budgetsmartphones en budgetsmartphones: telefoons als de OnePlus One met indrukwekkende specificaties en telefoons als deze Wolfgang. Het Nederlandse Ambiance Technology, dat de AS50HD op de markt brengt onder het huismerk van Aldi, maakt namelijk gebruik van wat verouderde en dus goedkopere onderdelen. Maar goed, dat kun je verwachten voor een smartphone in deze prijsklasse.

Aldi vermeldt op de website slechts dat het toestel beschikt over een quad-core processor. Het blijkt te gaan om de MediaTek MT6589M met een kloksnelheid van 1.2 GHz. Die processor werd vorig jaar geïntroduceerd en geldt als het absolute instapmodel van MediaTek. Geen hoogvlieger dus, maar zeer geschikt voor toestellen als de Wolfgang.

Uit het typenummer van de AS50HD kun je het al opmaken, maar het toestel is voorzien van een 5-inch display met een resolutie van 1280×720 pixels en draait op Android 4.2. Die versie van het besturingssysteem kwam uit in oktober 2012 en bevat dus niet de nieuwe Android-functies die de afgelopen anderhalf jaar werden geïntroduceerd. Daarnaast krijg je 1GB werkgeheugen en 4GB opslagruimte, dat via een MicroSD-slot kan worden uitgebreid met 32 GB.

Kortom: wie rekent op een budgettopper als de OnePlus One komt bedrogen uit. Voor 179 euro krijg je waarvoor je betaalt: een prima smartphone voor iemand die niet teveel eisen stelt aan zijn telefoon.

Nog geen reacties

  1. Dit toestel heet bij de Aldi een Wolfgang maar het is eigenlijk een Amoi. Ik heb zelf een paar maanden terug exact hetzelfde toestel op het internet gekocht voor een vergelijkbare prijs alleen de mijne heeft veel betere specificaties! De processor is een kwart sneller,2GB ram en 32GB rom ipv 1GB om 4GB, resolutie heeft 1920×1080 pixels ipv 720×1280 pixels en de camera 13MP en 8MP ipv 8MP om 2MP. Aldi heeft bij Amoi een goed toestel ingekocht en verkoopt het door onder het merk Wolfgang. Maar als je zelf op het internet de Amoi A920W koopt dan heb je voor zo goed als hetzelfde bedrag een veel beter toestel in handen! Kijk zelf maar: http://tinyurl.com/Amoi-A920w en je hoeft er ook niet voor in de rij gaan liggen bij de Aldi…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *