Wonder Woman’s oorsprong ligt in polygamie en SM

Professor Marston & The Wonder Women
De bedenker van een van de eerste vrouwelijke superhelden had een bijzonder leven.

Na decennia in de obscure regionen van comics te hebben geleefd, kreeg Wonder Woman recentelijk een relatief goed ontvangen eigen film. Deze herfst komt er tevens een biopic uit over de bedenker van Wonder Woman. Wat blijkt? Wonder Woman en haar bedenker hebben meer gemeen met Fifty Shades of Grey dan je op het eerste gezicht zou denken.

William Marston, geestelijk vader van de Amazoniaanse superheldin, schreef onder het pseudoniem Charles Moulton in 1941 voor het eerst over Diana. De aankomende biopic onthult daarentegen dat de grondslag voor een van de eerste vrouwelijke superhelden minder nerdy is dan je misschien zou denken. Marston was namelijk polygaam – een taboo aan het begin van de vorige eeuw (en discutabel nu nog steeds). Zijn vrouw, Elizabeth, was de inspiratiebron voor Wonder Woman, evenals hun tweede liefde Olive.

Vandaar dat de film ook (subtiel) de titel draagt: Professor Marston & The Wonder Women. Dat is ‘women’, meervoud. Check de trailer hieronder.

[gv data=”OILVviwLfUM”][/gv]

Daarnaast zal de film zich ook focussen op de inhoud van de stripserie, die vaak beladen was met Fifty Shades-achtige SM en (voor die tijd) extreem geweld. Marston stond daarentegen achter zijn personage, zo schrijft Polygon. “Sterke kwaliteiten van vrouwen worden geminacht vanwege hun zwaktes. De overduidelijke remedie daarvoor is een vrouwelijk personage creëren met al de kracht van Superman maar met alle aantrekkingskracht van een goede, mooie vrouw.” Marston zou trots geweest zijn als hij wist hoe perfect de rol gecast zou worden in de vorm van Gal Gadot, zo’n 80 jaar na de creatie van het personage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *