Wonen we langer thuis door de komst van de smartphone?

Auteur: , Geen reacties
iPhone

Lekker thuis bij pa en moe op de bank.

De komst van de smartphone heeft ons leven veranderd. In 10 jaar tijd zijn we een soort zombies geworden door meerdere keren per dag te turen op ons schermpje. Aan de andere kant is dit ‘normaal’. Op dit ene apparaat staat immers bijna alle informatie die je dagelijks gebruikt. Van internet tot sociale media en van je agenda tot Netflix. De smartphone en de mens zijn anno 2018 onafscheidelijk van elkaar geworden.

De vraag is echter wat voor gevolgen dit heeft voor het maatschappelijke leven. Tekenaar Scott Adams deelde onlangs een interessante vraag op Twitter. Bij zijn vraag plaatste de tekenaar een grafiek. De cijfers tonen het aantal thuiswonenden tussen de 18 en 34 jaar. Er is een enorme opmars te zien sinds 2009, zo’n beetje het jaar dat smartphones normaal begonnen te worden.

Adams vraagt zich af of we, door de komst van smartphones, langer thuis zijn blijven wonen. Een totaal niet wetenschappelijke onderbouwde kwestie, maar een doodnormale vraag. Op sociale media wordt de tekenaar echter afgebrand voor zijn vraag. Zo was 2008 de start van de financiƫle crisis, is zelfstandig wonen de laatste jaren alleen maar duurder geworden en mede daarom blijven steeds meer studenten thuis wonen. iHome of ziet Adams water branden?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).