Word een airhockeykoning dankzij je smartphone

airhockeyrobot
Omdat de technologie ook tijdens de feestdagen niet stilstaat.

Airhockey is best een geinig spelletje. Pak een airhockeytafel, een puck en twee pods en je hebt uren speelplezier. Alleen zo’n tegenstander vinden is best lastig, laat staan dat het niveau van hem of haar gelijkwaardig is aan die van jou. De oplossing? Deze retescherpe Airhockey Robot.

Deze professionele tegenstander verslaat je vaker dan je lief is dankzij je smartphone. Het speciale systeem kijkt namelijk via je smartphonecamera mee naar het speelveld (een grote batterijduur komt dan ook goed van pas). Door te analyseren in welke richting de puck gespeeld wordt, kan het dankzij de speciaal gemonteerde robotarm vrijwel iedere keer de juiste inschatting maken.

Hiermee word je smartphone dus letterlijk een augmented reality-toestel: het laat verwachte speelzetten en posities zien die in op het airhockeyveld gebruikt worden. Het mooiste van alles? Je kunt zelf ook makkelijk deze Airhockey Robot namaken!

Ontwikkelaar Jose Julio van JJ Robotics heeft namelijk een hele instructielijst online gezet, waardoor je ook zelf kunt genieten van een heftig potje airhockey. Zelfs de broncode staat live, waardoor ook jouw robot op niveau speelt. Bekijk de kekke airhockeyrobot hieronder in actie.

[gv data=”lZmp9elPgKo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *