Word geen app-ontwikkelaar als je rijk wilt worden

no-money
Dat iemand miljoenen verdiende door een spelletje met een fladderende vogel te maken, betekent niet dat iedereen zomaar bakken met geld verdient als zijn of haar app gepubliceerd wordt.

Uit een nieuw onderzoek van Developer Economics onder 10.000 ontwikkelaars, blijkt dat de meeste app-ontwikkelaars onder de armoedegrens leven. Ook het ontwikkelen van mobiele games levert bepaald geen vetpot op. Vijftig procent van de makers van iOS-apps moeten rondkomen met minder dan 500 dollar per maand, dit geldt voor 64 procent van de Android-ontwikkelaars.

Slechts 1,6 procent is echt succesvol met zijn applicaties. Deze topklasse haalt 500.000 dollar per maand binnen, wat betekent dat ze 98,4 procent van de totale markt omvatten. Het ontwikkelen van mobiele games is in de app-markt veruit het populairst, omdat hier ook het meeste geld mee kan worden verdiend. Maar liefst 80 procent van alle opbrengsten komen voort uit games.

App-ontwikkelaars

Als je zelf wel eens in de Google Play Store of App Store kijkt, zul je zien dat deze constant overspoeld worden door games. Logisch dus dat deze niet allemaal het grote succes van een game als Flappy Bird benaderen, 57 procent van alle games brengt dan ook minder dan 500 dollar per maand op.

Hoop?
Is er dan helemaal geen hoop meer voor de beginnende app-ontwikkelaar? Jawel, als je je maar op de juiste markt richt. Zo valt er nog heel wat te verdienen als je zakelijke applicaties produceert. Hiermee heb je twee keer zoveel kans om meer dan 5.000 dollar per app per maand te verdienen.

De kans is zelfs die keer zo groot om een app te maken die meer dan 25.000 dollar oplevert. Dit komt omdat slechts 16 procent van alle ontwikkelaars zich focussen op dit zakelijke segment van de markt. Het volledige onderzoek is via deze link te downloaden. Misschien moet je dus toch maar twee keer nadenken voordat je je volledig op het ontwikkelen van apps stort.

Nog geen reacties

    • @bassen: noujaa, een tof idee is nog niet zo lastig, (blijft een idee…)
      Maar een jarenlange studie, maanden werk in design, code, marketing etc…. en het liefst niet in je eentje, plus Daarna ook nog eens winst maken, DAT is pas heftig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *