Worden deze 7 vragen over GoT nu eindelijk beantwoord?


Er is nog slechts één aflevering te gaan in dit één na laatste seizoen… Krijgen we dan eindelijk antwoord op deze prangende vragen?

Vanavond gaat de laatste aflevering van seizoen 7 van Game of Thrones (in de Verenigde Staten) in première. Met 81 minuten zal dit de langste aflevering van Game of Thrones ooit worden en dat is maar goed ook. In dit turbulente en doorgaans meesterlijke seizoen werden veel verhaallijnen opgezet en werden veel plotpunten met obscure en heerlijke hints gedragen. Jon weet niks, maar weten wij na morgen wel genoeg om minstens één, misschien zelfs twee jaar zoet mee te zijn?

Jonaerys
Een van de meest geanticipeerde romances in deze show is toch wel die tussen Jon Snow en Daenerys Targaryen. Niet gek, want naast een shit load aan fan fictie en eindeloze gebedjes van de kijkers zijn de personages zelf ook aan het flirten met de gedachte van een relatie. Een huwelijk tussen het noorden en de (discutabel) rechtmatige eigenaar van de troon zou politiek ontzettend voordelig zijn. Om nog maar te zwijgen over de opbloeiende liefde tussen de twee, vorige week duidelijk complex neergezet met de lange hand-vasthoud-scène.

Maar dan moeten we wel met z’n allen een oogje dichtknijpen vanwege de incestueuze aard van deze mogelijke relatie. Mochten ze in de laatste aflevering een beslissing maken (vooral Dany lijkt zich niet aan Jon te willen binden), dan is er nog altijd de kans dat Jon’s ware achternaam bekend zal worden gemaakt. De grap ‘Het enige wat Dany wil is 20 centimeter Snow’ gaat dan niet meer op.

Jon’s ware identiteit
In het verlengde daarvan gaan we nog wat dieper in op de mogelijke onthulling van morgen, die uit zal sluiten dat Jon een bastaard is. Eerder in dit seizoen ontdekte Samwell (of eigenlijk Gilly, terwijl Sam zat te klagen) dat Rhaegar Targaryen daadwerkelijk getrouwd was met Lyanna Stark, wat Jon een meer rechtmatige claim op de troon geeft. Dany’s oudere broer is namelijk dus de daadwerkelijk vader van Jon, wat hem de rechtmatige eigenaar van de troon maakt.

Nu weet het publiek (na Bran’s flashback van vorig seizoen) al lang dat Jon eigenlijk geen bastaard is en dit seizoen moesten Sam en Gilly zich dit ook realiseren. Maar tot op heden heeft niemand iets concreets weten te stellen over Jon’s familielijn. De enige die hier iets aan zou kunnen doen is Bran, maar die zit nog steeds raar te doen in Winterfell.

[gv data=”vBjQ8qbXACQ”][/gv]

Bran is de Night King
Wederom met een bruggetje gaan we naar een van de meest fascinerende en aannemelijke theorieën die Game of Thrones ooit gekend heeft. Bran is waarschijnlijk namelijk de Night King. Jazeker, een Stark is de leider van de White Walkers? Dat kan toch niet? Nou, blijf hangen.

Vorige aflevering gebeurde er namelijk iets geks… Het gezicht van de Night King was plots iets anders. Het zou een simpele recast van de acteur kunnen zijn geweest, maar potverdorie, die vent lijkt wel erg op Bran. Er zijn verder nog talloze referenties naar Bran als Night King, dus hier een paar belangrijke: Als de Night King gemaakt wordt door de Children of the Forest, is de kreupele Stark aan het wargen en houdt hij zich aan de wortels van die belangrijke boom vast, alsof hij zich schrap zet voor een stuk dragonglass dat in zijn borst geduwd wordt.

[gv data=”E0stbpHo7pU’][/gv]

Daarnaast is al duidelijk gemaakt dat Bran heel veel bijzondere krachten heeft, die andere Three Eyed Ravens nooit hadden. Hij kan in mensen wargen, zoals hij waarschijnlijk deed bij Hodor. Hij kan het verleden aanpassen om de toekomst te veranderen. Allerbelangrijkst kan hij de toekomst voorspellen en krijgt hij visioenen. Wat maakt dat uit, vraag je je af? Nou, Bran heeft dus de macht om door de geschiedenis van Westeros te reizen om de ondoden tegen te houden.

Riep hij de Mad King op tot het verbranden van – niet zijn vijanden, maar – de White Walkers? Wargte hij in Brandon the Builder (it’s in the name?) en zette hij de muur neer om de ondoden te stoppen? Zou de profetie van de vorige Three Eyed Raven – “You will fly” – duiden op de Night King die op de ijsdraak gaat vliegen? Klinkt aannemelijk, nietwaar?

Gaan Sansa en Arya botsen?

Dit seizoen zat niet alleen vol met Stark-reünieën, maar ook met Stark-conflicten. De meest prangende is zonder twijfel die tussen Arya en Sansa, die duidelijk minachtend over elkaars levensstijl denken. De vraag is, gaat het uitlopen tot een handgemeen (en dus de dood van Sansa want kom op, Arya is een (vechters)baas) of weten de zussen het op een beschaafde manier op te lossen.

Hoewel de gasten met hoedjes van aluminiumfolie vaak kunnen voorspellen wat de uitkomst gaat zijn van bepaalde verhaallijnen, is het in dit conflict nauwelijks te voorspellen. Zijn de Starks samen aan het werken om Littlefinger uit te spelen? Of zou Littlefinger de zussen juist om zijn kleine vinger hebben gewikkeld? En waarom zegt Bran – die Baelish al duidelijk identificeerde voor wat hij is – niet tegen zijn zussen dat ze gemanipuleerd worden door een egocentrische eikel?

Staat Cleganebowl voor de deur?
Naast de romance tussen Jon en Dany is er nog een samenkomst die fans al jaren willen zien: Cleganebowl. Deze leuke benaming voor de confrontatie tussen de twee broers – The Hound en The Mountain – werd vorige week opgezet en zal wellicht morgen tot een conclusie komen. The Hound is namelijk naar King’s Landing vertrokken met de ondode. Die gaat hij laten zien aan Cersei, beveiligd door… The Mountain, inderdaad.

[gv data=”JgXBYXfhgSY”][/gv]

Verder zit er in de trailer van dit seizoen – en ja, dit is een beetje cheaten – een shot van The Hound in een soort arena. Hij trekt zijn zwaard en gaat dus met iemand knokken. Het is bijna zeker dat dit Cleganebowl gaat zijn. Mogelijk is dit simpelweg een ongerelateerd duel of demonstreert hij hoe de ondode wight wat lijfstaffen van The Hound kan doorstaan. Maar als ik m’n geld zou moeten inzetten op een gebeurtenis, dan is het Cleganebowl!

Theon de lafaard of de held?

Theon is een van de meest complexe personages van Game of Thrones wat betreft sympathie van de fans. Enerzijds kun je stellen dat hij wel boete heeft gedaan voor zijn zondes, voornamelijk doordat hij een stevig seizoen gemarteld is. Anderzijds verraadde hij Robb Stark in seizoen 2 en bleek hij ook aan het begin van dit seizoen een absolute lafaard.

Kortom, er zijn meerdere lagen van het personage, dat nu toch echt eens een keuze moet gaan maken. Gaat hij zijn zus Yara van hun oom Euron kunnen redden? Yara werd immers door King’s Landing gesleurd en zit vermoedelijk in de cel onder de Red Keep. Zal Theon zichzelf nu eindelijk bewijzen of wordt de constante vernedering en lafaarderij hem dan eindelijk te veel?

En over Greyjoys gesproken, wat doet Euron eigenlijk? Nadat hij de Sand Snakes aan Cersei gaf en Yara door de straten van de hoofdstad paradeerde hebben we hem niet meer gezien. Mijn voorspelling dat hij de hoofdschurk zou worden in dit seizoen was dus verre van juist. Maar waar zit hij nu? Is ie zich aan het klaar maken voor een trouwerij of is hij op zee om Dany wederom het leven zuur te maken? Hoe dan ook, we zullen hem morgen gegarandeerd zien.

Cersei’s profetie
Tot slot de gestoorde Lannister genaamd Cersei. Deze meesterlijke schurk en absolute nut case is altijd plannen aan het plotten en zal dat ook nu aan het doen zijn. De vraag is, zal deze profetie uitkomen of zit er een addertje onder het gras. We hebben het er laatst al over gehad; Zou ze liegen over haar zwangerschap, is Euron stiekem de vader of is ze daadwerkelijk zwanger.

[gv data=”ypoOBgtJ4xw”][/gv]

Hoe dan ook, er is genoeg animo voor een absolute Mad Queen. Morgen zal hoogstwaarschijnlijk blijken waarom ze deze titel ook alweer verdient. Er gaan geruchten dat wat hele belangrijke personages naar King’s Landing komen, wat hoe dan ook slecht nieuws is voor de gasten. Of zal de Maggy the Frog’s profetie uitkomen en wurgt Jaime haar. Of gaat het allemaal gebeuren? We weten het niet en we zullen nog een nachtje moeten slapen, maar dan staat ons ongetwijfeld heel veel lekkers te wachten.

Heb jij nog prangende vragen die morgen beantwoord moeten worden? Zitten er theorieën of hints tussen die jij verder geanalyseerd hebt? En wat verwacht je nog meer in de aankomende aflevering van dit seizoen? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *