Worden smartphones van $50 dé hit van 2014?

Auteur: , 3 Reacties
50 dollar

Fatsoenlijke smartphones voor slechts $50. Binnenkort verkrijgbaar in Japan en straks wellicht ook in Nederland?

Een interessante voorspelling voor 2014 is dat winkelketens in samenwerking met smartphonebouwers en virtuele providers (MVNO’s) de Japanse markt willen overspoelen met mobieltjes die slechts zo’n $50 kosten.

Winkelketens als 7-Eleven willen samen met mobieltjesmakers als Xiaomi, Coolpad en MicroMax de markt openbreken door de traditionele telefoonmaatschappijen buiten spel te zetten.

Het idee is dat bedrijven als Xiaomi in opdracht van grote winkelketens goedkope smartphones ontwikkelen die dan verkopen via hun eigen winkels in combinatie met een abonnement van een virtuele provider.

Voor de winkels zorgt dit voor een hoop extra omzet en bezoekers, maar ze hopen ook dat die telefoons een link kunnen vormen tussen hun traditionele winkels en hun e-commerce websites. Door je klanten te voorzien van de juiste middelen om online te shoppen is de kans groter dat ze dat ook daadwerkelijk gaan doen.

Het zal interessant zijn om te zien of dit concept gaat aanslaan. Mocht het een succes zijn dan is het natuurlijk vrij gemakkelijk om dit concept in andere landen uit te rollen. Consumenten vinden het waarschijnlijk helemaal niet erg als er HEMA of Albert Heijn op hun telefoon staat in plaats van Samsung als ze er slechts 50 euro voor hoeven te betalen. (via: nikkei.com)3 reacties

Klinkt erg interessant, maar wat voor specificaties hebben die smartphones dan? $50 is natuurlijk erg goedkoop, maar wat krijg je daar dan voor?
Denk dat er toch nog een grote markt is voor high-end smartphones in Nederland
Ik hou men hart vast voor de kwaliteit
Ideaal voor drugsdealers. Smart-burners…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).