Worden Solid State Discs in 2015 een stuk goedkoper?

Intel-SSD
SSD’s worden niet alleen groter en beter, als het aan Intel ligt gaan ze volgend jaar ook nog eens in prijs omlaag.

Intel kan een lagere prijs bereiken door een samenwerking met Micron. Zij ontwerpen een 3D-NAND van 32 lagen die per mlc-die een capaciteit heeft van 256GB. Dit resulteert in een capaciteit van 1TB in een 2 millimeter-package en dat ga je merken aan de lagere prijs. Deze nieuwe ontwikkeling op het gebied van SSD’s moet er volgens Intel voor zorgen dat de prijs in de loop van 2015 flink zal dalen.

Grotere SSD’s
Omdat er steeds minder ruimte nodig is om opslagruimte te verwerken, verwacht Intel dat we in de komende jaren de eerste SSD’s van 10TB gaan zien. Het einde van de HDD lijkt in dat geval voor goed in zicht, aangezien een SSD een stuk betrouwbaarder en sneller is.

Ondertussen zit de concurrentie natuurlijk niet stil. Samsung, Toshiba en Sandisk zijn druk bezig met het produceren van hun eigen 3D-NAND, en Samsung lijkt een kleine voorsprong te hebben op de andere twee. Zij hadden al een 3D-NAND met een stuk lagere capaciteit, die in de loop van 2015 hoogstwaarschijnlijk flink opgevoerd wordt om weer met Intel te kunnen concurreren. Ondertussen zijn Toshiba en Sandisk pas bezig met het bouwen van een fabriek voor 3D-NAND.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *