Wordt Apple TV een concurrent voor Xbox en Playstation?

Apple TV
Apple wil zijn nieuwe Apple TV vooral gaan slijten aan gamers.

Dat meldt de New York Times vandaag op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple. Het kastje zou geschikt zijn voor games en Apple zou daar dan ook flink op in willen gaan zetten. Zoals bekend is woensdag het grote Apple-event, waarop de settop-box en de iPhone 6S worden gepresenteerd.

De nieuwe versie van Apple TV krijgt volgens de krant betere specificaties, wat uiteraard goed van pas komt voor games. De vernieuwde afstandsbediening, die volgens de geruchten is voorzien van een touchpad en bewegingsgevoelig zou zijn, is geschikt als controller en de box is voorzien van een eigen appwinkel die vol zal staan met games. De krant schrijft dat hij verkrijgbaar zal zijn ‘vanaf 150 dollar’; wat het verschil is met duurdere modellen en wat de box in Nederland zal gaan kosten is vooralsnog onbekend.

Het is overigens niet waarschijnlijk dat Apple TV een serieuze concurrent wil zijn voor de Xbox One en Playstation 4. Volgens de Times zouden vooral de minder fanatieke gamers worden bediend, die nu nog vooral simpele spelletjes spelen op hun laptop of smartphone.

Apple is trouwens niet de eerste die zijn settop-box wil gebruiken voor mobiele games. Nvidia doet hetzelfde met een Android-box die zich sterk richt op games (ook voorzien van een speciale controller, trouwens). Op Kickstarter was de Ouya een groot succes, maar die werd in alle opzichten slecht ontvangen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *