Wordt Apple’s iRadio gratis dankzij reclame?

Apple iRadio
Alles wijst er op dat Apple van plan is om met behulp van iAd’s hun nieuwe muziekdienst iRadio gratis te gaan aanbieden. Gratis en Apple, wie had dat ooit in een zin verwacht?

Naar verwachting zal Apple aanstaande maandag tijdens WWDC een concurrent lanceren voor diensten zoals Spotify. Bronnen hebben Reuters laten weten dat Apple van plan is om deze dienst gratis aan te gaan bieden, maar dan zullen luisteraars wel geconfronteerd worden met reclames, net zoals bij de gratis variant van Spotify het geval is.

Ook lijkt het dat je als gebruiker alleen kan aangeven wat voor soort muziek je leuk vindt, die muziek krijg je dan te horen. Het is dus niet zo dat je precies kan bepalen welke muziek je wil luisteren. Op basis van je voorkeuren en geschiedenis (dankzij iTunes) probeert Apple zo te voorspellen waar je naar wil luisteren.

Dit systeem zal waarschijnlijk ook gebruikt worden om bepaalde nieuwe muziek extra te promoten zodat je het later via iTunes zal aanschaffen. Of er ook een betaalde versie van iRadio zonder reclame gaat komen is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *