Wordt Bumble de opvolger van Tinder?

Bumble
Een ex-medewerker van Tinder heeft Bumble gelanceerd, een datingapp waarin vrouwen het voor het zeggen hebben.

Whitney Wolfe verliet Tinder eerder dit jaar, waarna ze Tinder’s CMO Justin Mateen aanklaagde voor sexueel misbruik. Nu werkt Wolfe samen met twee andere ex-Tindermedewerkers aan Bumble, een nieuwe datingapp die het net even anders aanpakt. Op het eerste gezicht zie je direct dat de ex-designer van Tinder ook bij Bumble aan de slag is gegaan. Door je Facebookpagina met je Bumbleprofiel te verbinden, krijg je een ‘kaart’ waar je foto op staat en je jouw baan of studie aan kunt geven.

Vrouwen beginnen het gesprek
Zodra je jouw profiel gemaakt hebt word je automatisch in contact gebracht met Bumble-gebruikers in de buurt, die je vervolgens middels dezelfde swipe-techniek als Tinder goed- of afkeurt. Nadat je iemand naar rechts geswiped hebt, verschilt Bumble pas echt van Tinder. Als twee personen elkaar beter willen leren kennen, kan namelijk alleen de vrouw het gesprek beginnen. Als er binnen 24 uur geen reactie is vanuit het vrouwenkamp, dan wordt de ‘match’ automatisch gewist. Mannen hebben één keer per dag als noodoplossing de mogelijkheid om een dergelijke match met 24 uur te verlengen.

Bumble-app

Minder creepy
Met deze opmerkelijke aanpak hoopt Bumble het aantal creepy en flauwe berichten van mannen terug te dringen, met als gevolg een prettigere, en meer beschaafde date-ervaring. Hoewel de Bumble app al in de App Store van Apple staat (over Android is nog niets gezegd), lijkt het hier nog steeds om een testversie te gaan. Een aantal functies ontbreken, en ook bij het verbinden van je social media-accounts gaat er het een en ander fout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *