Wordt de elektronische SIM de opvolger van de simkaart?

Auteur: , 3 Reacties
een simkaart

Telefoongiganten Apple en Samsung zijn in gesprek met de industrie over een opvolger van de traditionele simkaart.

Met alle innovaties en high-tech technologie verstopt in onze smartphones is het eigenlijk krom dat we nog steeds gebruik maken van een ouderwetse simkaart. In de afgelopen jaren is de kaart gekrompen tot een klein kaartje en werken de meeste nieuwe telefoons met de nano-sim. Toch moet het anders kunnen en daarom zijn Apple en Samsung gesprekken aan het voeren met de telecom industrie. in deze gesprekken komt de e-SIM naar voren. De e-SIM is een ingebouwde, in de hardware verwerkte simkaart die het mogelijk moet maken om via de software van de smartphone te kunnen schakelen van provider. Ook zou dit ruimte moeten creƫren en zorgen voor een cleanere look van de smartphone zelf.

De eerste apparaten met een e-SIM worden in 2016 verwacht en verschillende telefoonnetwerken als AT&T en Vodafone hebben ingestemd met de ondersteuning van deze nieuwe technologie.3 reacties

Lijkt mij een goede ontwikkeling!
@pomoek: Lijkt mij juist niet. Ze moeten wat verzinnen om de import van toestellen uit China tegen te gaan. Dit doen de zogeheten marktleiders om hun verkopen in stand te houden. Het wachten is op nieuwe verregaande sim/regio/network-locks.
Zal wel weer een manier om onze privacy verder te verminderen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).