Wordt de Galaxy Note 9 S Pen beter dan de Apple Pencil?

Gaat de stylus van Samsung de klus klaren?
Nieuwe info over de S Pen is wellicht geen goed nieuws voor Apple Pencil-liefhebbers.

Hoewel de eerste reviews per ongeluk al online verschenen duurt het nog een flinke maand voordat we officieel met de Samsung Galaxy Note 9 aan de slag kunnen, maar langzaam wordt er meer over de phablet bekend. Zo ook hoe de bijbehorende S Pen precies zal gaan werken.

Een aanvraag bij de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) onthult meer over de S Pen, de bijbehorende ‘smart’ stylus die je bij Samsung’s aankomende vlaggenschip krijgt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf hintte met deze foto van een knop al op een soort Bluetooth-connectie tussen de smartphone en de stylus, en de aanvraag bevestigt dit.

Mogelijk kunnen gebruikers in augustus digitale handtekeningen maken met de Pen, want Samsung zou hier al een tijdje aan aan het sleutelen zijn. Tevens dient de knop op de Pen waarschijnlijk voor allerlei Bluetooth-functionaliteiten zoals het overslaan van liedjes of het pauzeren van video’s. Het zou zelfs mogelijk zijn om Samsung digitale assistent – Bixby – te activeren met de knop. Daarnaast was het tot dusver nog niet helemaal duidelijk hoe de stylus opgeladen zou worden. Dat blijkt gewoon in de geïntegreerde S Pen-slot te gebeuren.

Apple vs Samsung
Nu resteert de vraag, afgezien van alle indrukwekkende specs van de smartphones/tablets zelf, wordt de aankomende S Pen beter dan de Apple Pencil? Nu, een van de voordelen van de S Pen is dat hij oplaadt in de geïntegreerde opbergslot, terwijl je de Apple Pencil in de Lightning Port moet steken. Je hebt dus een pen uit je device steken terwijl hij aan het laden is.

Dat gezegd hebbende, laadt de kleine gadget van Apple wel belachelijk snel op. Een volle accu moet zo’n 12 uur mee gaan maar als je onderweg even wat extra ‘juice’ nodig hebt, is 15 seconden opladen goed voor 30 minuten batterij. Binnen een paar minuten ben je dus weer klaar om te schrijven met je smart pen.

De oplaadmethode is wellicht wat beter bij Samsung’s pen, maar of hij ook zo snel kan worden opgeladen en of hij ook zo lang mee gaat, bepaalt wat mij betreft welke uiteindelijk de beste is.

10 reacties

  • @vingers: Dat leek mij dus ook, maar een recente poll stelt dat praktisch iedereen met een Galaxy Note de stylo gewoon gebruikt! En we kunnen veilig stellen dat de Note 9 weer hartstikke goed gaat verkopen, dus stiekem zullen alsnog een hoop mensen met het pennetje aan de haal gaan. Je zou kunnen zeggen dat ze liever de pen gebruiken dan hun @vingers

 1. Je vergelijkt serieus de Apple pencil met de Samsung S pen?

  Dus deze:
  https://i.ebayimg.com/images/g/1iEAAOSwXrhXmn8i/s-l300.jpg

  VS

  Deze?
  https://cnet4.cbsistatic.com/img/2rPClaLgFCzQNpKB6dc9pBvLs4Y=/936×527/2017/08/22/325b2ddc-79d6-43d0-b95d-d67460a50ed1/samsung-galaxy-note-8-s-pen-features-11.jpg

  Zie jij jezelf al met een huge Apple pencil op een iPhone schrijven? Nee, eerder op een iPad pro.

  Daarnaast maakt het geen h*l uit welke beter is want wat moet je met een S pen als je een Apple product hebt, of een Apple pencil als je een Samsung hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *