Wordt de Huawei P Smart het budgettoestel van 2019?

Auteur: , Geen reacties
Verdient Huawei hun originele bijnaam weer?

Maakt Huawei hun budget-imago wederom terecht.

Hoewel Huawei de laatste tijd veel high-end toptoestellen (zoals de Mate 20) op de markt brengt, zijn de Chinezen natuurlijk populair geworden door hun uitzonderlijk betaalbare toestellen. De Huawei P Smart (2019) lijkt wat dat betreft terug naar de roots te gaan.

Er zouden namelijk foto’s gelekt zijn van Huawei’s aankomende budgettoestel (via WinFuture). Het eerste wat opvalt is natuurlijk de elegante regendruppel-notch met een enkele camera. Aan de achterkant bevindt zich een dual-camera-setup.

Onder de motorkap lijkt de P Smart erg op de P Smart+ van afgelopen zomer. De gewone uitvoering van 2019 krijgt namelijk ook een stevige Kirin 710 processor. Verder lopen de andere aspecten wel wat uiteen; de P Smart (2019) krijgt waarschijnlijk een 6,2-inch scherm, 3 of 4 GB RAM met respectievelijk 32 en 64 GB uitbreidbaar geheugen en een iets kleinere batterij van 3,320mAh.

Nu, dat zijn prima specs voor een goedkope smartphone en ideaal voor mensen die iets moderns willen zonder daar een ‘moderne’ prijs voor neer te hoeven knallen. Uiteindelijk maakt of kraakt de prijs een budgettelefoon en ik laat aan jou over om de beoordelen of de verwachte prijs – zo’n €250 euro – het toestel waard is. Met vergelijkbare specs als de P Smart+ (2018) maar dan honderd euro goedkoper zit het daarentegen wat mij betreft wel goed.

Ondertussen trekt Huawei alle aandacht met de reeds uitgekomen Mate 20 Pro. Je leest hier onze eigen review van het toestel. Verder check je in dit artikel een speedtest tussen de P20 Pro en Mate 20 Pro; welk Huawei vlaggenschip is sneller? Tot slot vergelijken we Huawei’s topper met Apple’s topper in deze keiharde beatdown tussen de Mate 20 Pro en iPhone XS Max.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).