Wordt de iPhone 7 de best verkochte iPhone?

Wordt de iPhone 7 de best verkochte iPhone?Eerder dit jaar gaf Apple publiekelijk toe dat iPhone-verkopen voor het eerst daalden.

De meeste analisten gaan ervan uit dat dit de rest van het jaar zo zal blijven. De iPhone 7 zou nog teveel lijken op de iPhone 6 en zou daarom opnieuw geen verkoop-kanon zijn. Toch denkt niet iedereen daar zo over. Analist Tim Long en zijn team denken namelijk dat de iPhone 7 enorm goed verkocht gaat worden. Maar waarom?

Volgens Long heeft Apple op dit moment het grootst aantal gebruikers ooit. Het percentage van iPhone-gebruikers met een ouder toestel is op dit moment het hoogst. 25 procent van de iPhone-gebruikers heeft een toestel dat twee jaar of ouder is en zij zijn dus toe aan een upgrade, zo stelt Long. Het zou gaan om 120 miljoen toestellen.

Wordt de iPhone 7 de best verkochte iPhone?

Long verdiepte zich in de geschiedenis van de iPhone-verkoop en kwam tot de conclusie dat gemiddeld 17 procent van de gebruikers bij de release direct overstapt naar een nieuw toestel. 58 procent koopt het toestel een jaar laten en 22 procent wacht nog een jaartje extra.

Deze statistieken geven een beter inzicht in de voorspelling van Long. Gaat hij gelijk krijgen? Tim Cook hoopt ongetwijfeld van wel, maar we zullen het pas in het najaar zeker weten.

Wordt de iPhone 7 de best verkochte iPhone?

Nog geen reacties

  1. Wat de Iphone7 ook zal inhouden, 1 ding is duidelijk:

    Hij zal gewoon GOED verkopen …. PUNT !
    Logisch want er zijn altijd mensen die toe zijn aan wat nieuws na hun 5S of 6 en dan is dit de beste keuze ervanuitgaande dat ze bij Apple willen blijven.
    Dus afgezien van de fanboys en techfreaks zijn er ook altijd veel verkopen puur door vervanging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *