Wordt de Nike PG 2.5 de duurste schoen ooit?

nike-pg25-zion-williamson
Exploderende schoen van megatalent wordt PR-nachtmerrie voor Nike.

De status die Max Verstappen in Nederland heeft opgebouwd steekt maar bleekjes af bij de status van Zion Williamson in de Verenigde Staten. De 18-jarige basketbalheld staat aan de vooravond van een supercarrière bij in de NBA en is geliefd bij het publiek en de grote basketbalsterren. Nu is Nike graag groot in basketbal. Het leek dan ook logisch dat hij met Nike een sponsordeal voor liefst 12 jaar tekende. Als onderdeel van de deal draagt hij uiteraard ook Nike sportschoenen. So far, so good, totdat hij in de topwedstrijd tussen zijn Duke en de University North Carolina een blessure opliep.

Nu is dit niet bijzonder, maar het feit dat die blessure kwam doordat zijn Nike PG 2.5 eerst scheurde en vervolgens explodeerde wel. Helaas voor Nike werd de wedstrijd door zowat alle Amerikaanse media verslagen. Het incident was daarmee direct groot nieuws. Met het Amerikaanse gevoel voor drama verliet de jonge superster, nog steeds vol in beeld, kermend het veld en er werd voor zijn carrière gevreesd. Direct na de wedstrijd bleek dat de blessure meevalt en hij weer snel op de basketbalvelden te zien zal zijn.

[gv data=”QWtObstsKdE”][/gv]

De echte pijn bleek inmiddels vooral te worden gevoeld door Nike. Uiteraard was de blamage voor al die camera’s al niet fijn, maar vervolgens werd het vuur aangestoken. Sporthelden zoals Lebron James twitterden over het incident en dat werd massaal opgepakt.

Dat ex-president Barack Obama aanwezig was en na afloop op Twitter zijn beterschapswensen deelde hielp Nike publicitair gezien ook niet.

Uiteraard kwam Nike direct met een persverklaring waarin zij haar medeleefde betuigde en excuses aanbood voor dit incident. Dat bleek allesbehalve sussend te werken. Er verschenen namelijk direct reviews van de Nike store zelf waarin gebruikers het probleem in oktober 2018 al rapporteerde. Ook bleek dat er in het verleden al meer Nike schoenen van basketballers waren geëxplodeerd, waardoor de term ‘incident’ een leugen werd. Inmiddels verschijnen er overal compilatiefilmpjes van de eerdere schoenexplosies die ook lustig gedeeld worden.

https://twitter.com/redapples/status/1098418353667035136

Al deze gebeurtenissen zijn natuurlijk niet goed voor het aandeel Nike, dat direct procenten zakte. Bovendien lijkt het erop dat de mediastorm nog wel even aanhoudt. De Nike PG 2.5 zou dan ook wel eens de duurste schoen ooit kunnen worden voor Nike. Het lijkt tijd voor een flinke hersteloperatie, te beginnen met een veterdiploma.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *