Wordt de Samsung Galaxy S10 ook cryptowallet en miner?

Samsung-bitcoin-blockchainDe Zuid-Koreaanse telecomgigant deponeert drie handelsmerken op het gebied van Blockchain.

Dat de Samsung Galaxy S10 een sensatie gaat worden staat wel vast. Zo zijn er al lang geruchten over de verschillende modellen, het uiterlijk en een eventuele notch. Ook wordt er al lang gespeculeerd naar de functies die nieuw op dit toestel zullen verschijnen. Samsung heeft aan die speculaties een hele nieuwe dimensie toegevoegd.

Dit begon namelijk met de registratie van drie Europese handelsmerken: Blockchain Key Store, Blockchain Key Box en Blockchain Core. In deze registraties legt Samsung de handelsmerken vast voor gebruik op:”‘Smartphones; Software applications for use with mobile devices; Computer software platforms; Application software.‘
In combinatie met de namen van de handelsmerken startte er direct een discussie op social media wat de bedoeling zou zijn.

Inmiddels is bekend dat Samsung, waarschijnlijk in een App, twee cryptowallets voorbereidt. De ene cryptowallet, een zogenoemde ‘hot wallet’ moet geschikt zijn om cryptokoersen te bekijken en direct vanaf jouw smartphone in cryptomunten te handelen. Aangezien deze toepassing connectie zal moeten maken met het internet is deze wallet automatisch vatbaar voor hackers. Daarom komt er een tweede, zogenoemde ‘cold wallet’. In deze wallet kun je jouw cryptomunten en private keys (te vergelijken met eigendomsbewijzen) veilig opslaan. Deze veiligheid is al een stuk hoger omdat deze cold wallet geen verbinding maakt met internet. Over bescherming tegen eventuele hardware is nog niets bekend.

Het is nog niet bekend hoe deze cryptoservice eruit kan zien, maar het meest waarschijnlijke is dat deze in één of meerdere apps zal worden gebracht. Ook is nog niet duidelijk hoe deze service gelanceerd zal worden, maar de analisten nemen aan dat dit tegelijk met de lancering van de Samsung Galaxy S10 in voorjaar 2019 zal gebeuren.

Overigens gaan er ook wildere geruchten dat de telefoon dan geschikt is om bepaalde cryptovaluta te minen als deze niet gebruikt wordt of dat er andere Blockchain-toepassingen voor veiligheid worden ontwikkeld. Samsung heeft hierover echter nog geen officiële mededelingen gedaan.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *