Wordt dit ’s werelds eerste holografische smartphone?

Hydrogen One
De Hydrogen One doet vele beloftes over holografische beelden zonder bril…

De Hydrogen One, een revolutionaire smartphone van camerafabrikant RED, moet naar eigen zeggen “met één klap de toekomst van persoonlijke communicatie, informatievergaring, holografische multi-view, 2D, 3D, AR/VR/MR en het vastleggen van beelden veranderen.” Hoge bomen vangen veel wind, maar zo hoog heb ik een boom nog nooit zien groeien.

Het futuristische toestel van RED moet dus ’s wereld eerste échte holografische smartphone gaan worden, maar claims als de bovenstaande lijken nog minder haalbaar dan het bouwen van een tijdmachine. Tenzij je met wat knutselspullen zelf een holografische smartphone van je toestel maakt. Volgens de fabrikant moet het toestel door middel van nanotechnologie nadenloos kunnen switchen tussen traditionele 2D content, holografische multi-view, 3D content en interactieve games, en dat allemaal zonder bril.

De Hydrogen One zal een modulair toestel zijn, dat losse onderdelen kan integreren voor een gepersonaliseerde telefoon. Het enige probleem: Het toestel (standaard uitvoering) is voor bijna $1200,- verkrijgbaar, maar in de voorwaarden staat dat het niet zeker is of je er eentje krijgt vanwege beperkte productiecapaciteit, dat de prijzen kunnen veranderen wanneer het toestel uitkomt en dat de modules nog niet beschikbaar zullen zijn tijdens de beoogde launch in Q1 2018. De titanium uitvoering kost (momenteel) zo’n $1600 dollar.

De Hydrogen One zal opgeladen kunnen worden met een USB-C-aansluiting, bevat een micro-SD-slot voor uitbreidbaar geheugen, zal een 5,7″ scherm bevatten en is uiteraard compatibel met alle RED-camera’s.

Denk jij dat het toestel al deze beloftes kan waarmaken? Laat het weten in de comments.

4 reacties

  1. En op welk medium wordt het geprojecteerd? Hydrogen?

    Off topic: inloggen werk al heel lang niet meer goed. Ik blijf hangen op de inlogpagina en moet de url aanpassen om terug te komen. Of ligt dat aan Firefox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *