Wordt HP het laatste redmiddel van de Windows Phone?

HP Windows Phone
Microsoft is wanhopig op zoek naar een oplossing voor haar mobiele probleemkindje.

Op dit moment is het mobiele marktaandeel van Windows Phone miniem ten opzichte van grote concurrenten als iOS en Android. Niet alleen het aantal beschikbare apps, maar ook het aantal toestellen nemen in rap tempo af. Vandaar dat Microsoft nu met HP actief op zoek gaat naar een absolute flagship-killer.

Het is niet voor het eerst dat HP en Microsoft de handen ineen slaan. Eerder dit jaar is in redelijke stilte de HP Elite X3 in de verkoop gegaan, maar alleen al het torenhoge prijskaartje spreekt boekdelen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de nieuwe HP Windows Phone volgend jaar op het Mobile World Congress getoond aan het publiek.

Het toestel beschikt naar verluidt over betere specs dan de HP Elite X3, dat met onder andere een Snapdragon 820 en 4GB aan werkgeheugen niet onder doet voor andere populaire Android-toestellen, zoals de Samsung Galaxy S7 en OnePlus 3(T).

Wij zijn echter nog niet overtuigd van de reddingspoging van HP. Alhoewel high end-specs te verwachten zijn van Microsoft, maken wij ons vooral zorgen over de prijs van het toestel en de marketingcampagne eromheen.

Alleen als de nieuwe smartphone minstens 10 keer zoveel aandacht krijgt als de Elite X3, zou het een succesje kunnen worden. Maar of dat al die ellende waard is…

UPDATE: Windows Phone lijkt officieel dood!

7 reacties

 1. HP brengt Windows phone zeker om zeep, net zoals ze dat met Palm gedaan hebben.
  Daar waar Palm kwalitatief goede telefoons maakte , zette HP zooi op de markt.

  Ik heb de Palm Treo 650 en M500 gehad , toptelefoons.
  Daarna een HP Veer en de “Palm” (HP) Pre3, wat een troep.

 2. Microsoft heeft tijdens de vele beta-testen het poorten van Android-apps op een gegeven moment weer uit Windows 10 gesloopt, omdat men bang was dat de Windows App store anders nooit van de grond zou komen… en guess what: de Windows App store komt totaal niet van de grond. Veel populaire apps op de Android- en IOS platforms blijken nog steeds niet te zijn gepoort naar Windows, of slechts als een simpele wrap om de webversie te bestaan. Dáár had Microsoft zich op moeten focussen. Ik ken verschillende gebruikers van een Windows 10 telefoon die alleen dáárom als weer terug zijn gestapt naar een Android toestel of de iPhone.

 3. Zonde als het verdwijnt, is echt beter dan Apple en maar mijn mening ook Android ( heb nu een Apple en daarvoor Android ) qua gebruiksgemak. Getuige ook de reviews van mensen die overgestapt zijn naar een Windows phone.

  • @vantagev8: Lijkt mij heel simpel … Je kan een SUPER OS hebben maar als je geen software hebt dan heb je uiteindelijk niks.

   Laat het nog beter uitleggen.
   Windows phone is een prima OS, echter de apps ontbraken. Sure wat basic apps waren er maar een hoop populaire apps kwamen laat, of waren van matige kwaliteit en velen zijn nooit gekomen. Oftewel, je hebt een smartphone die veel kan maar waar je weinig aan hebt want je hebt de apps niet en loopt steeds te kloten.

   Steeds meer apparatuur werkt met apps, of dat nou de thermostaat, speelgoed, je soundbar of slimme verlichting is. Als je dan steeds wordt verwezen naar IOS of Android dan is de lol snel over.

   • @turbobrick: Exact verwoord. Ik had vroeger een Sony Ericsson P800 met dat OS van hun er op. Hoe heette dat ook al weer? Symbian of zo.. die P800 was een super telefoon. Wat een gaaf ding. Die kon toen (2002 of zo) al alles wat een iphone nu ook kan.. MAAR… er was geen enkele app voor. Ik wou FB, Whatsapp, etc, etc.. Toen overgestapt op iPhone en toen ging de wereld open 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *