World Hackathon Day: 24 uur lang apps maken

World Hackathon Day: 24 uur lang apps maken
De naam van de World Hackathon Day is misschien een beetje misleidend, want er wordt niet gehackt, maar juist ontwikkeld.

Het idee is om op vrijdag 2 mei een 24-uursbijeenkomst te organiseren waar jongeren samen aan projecten werken. Deze projecten worden door de jongeren zelf gestart en moeten in de volgende categorieën passen: future, finance, music, travel, charity en health. Er zal worden gewerkt aan infographics, video’s, apps en campagnes voor verschillende bedrijven. Ze hoeven niet helemaal alleen aan de slag, er zullen mentoren aanwezig zijn die hun sporen al hebben verdiend.

Het evenement is een initiatief van de 17-jarige Jesse van Doren en 13-jarige Araik Gingnagel. Volgens Jesse hebben multinationals vaak problemen om met internationale teams op verschillende locaties te werken. Via deze World Hackathon Day wil hij aantonen dat jongeren goed kunnen samenwerken en dat er in groepsverband mooie dingen gemaakt kunnen worden. In steden als Tel Aviv, Londen, Barcelona en Istanbul wordt een vergelijkbaar evenement georganiseerd.

Na de 24 uur zal het project moeten worden gepresenteerd aan een jury die zal dan de winnaar bepalen en daar een prijs voor uitdelen. Mocht je interesse hebben en mee willen doen kan je jezelf nog steeds aanmelden via de Facebookpagina.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *