Wow! Bijna 2 miljoen Nederlanders gebruiken Snapchat

Wow! Bijna 2 miljoen Nederlanders gebruiken Snapchat
Dus u heeft deze app nog nooit gebruikt? Gefeliciteerd, u bent officieel ouderwets.

Want 2 miljoen Nederlanders hebben het razend populaire Snapchat inmiddels omarmt. Check het onderzoek van Telecompaper maar. Had de app een jaar geleden zo’n 1,1 miljoen volgers in Nederland, in juni 2015 waren dit er al bijna 2 miljoen.

Geheel in lijn met andere landen is de app voor het delen van (tijdelijke) dickpics en nudes foto’s en video’s veruit het populairst onder tieners. Van de groep 12-19 jaar heeft 71 procent de app geïnstalleerd. Een enorm verschil met 20-29 jarigen, waar het Snapchat-aandeel op 28 procent ligt. Bij 50-64 jarigen is het slechts 2 procent.

Aantal smartphones in Nederland met snapchat (x1000)
Aantal smartphones in Nederland met snapcha

Of het ook een tienerappje blijft? Waarschijnlijk niet. Snapchat zet steeds zwaarder in op nieuwsvoorziening en biedt al videocontent van grote mediabedrijven aan. Kwestie van tijd voordat het groeit als kool in de andere leeftijdscategorieën.

Ondertussen gedijt Instagram – dat net een redesign achter de rug heeft – ook nog steeds goed. In 2014 had 42 procent van de jongeren de de app geïnstalleerd, tegen 74 procent in juni 2015. In tegenstelling tot Snapchat doet Instagram het ook zeer goed in andere leeftijdsgroepen. 27 procent van de 30-39 jarigen heeft de app inmiddels ook.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *