Wow, Fast & Furious 8 breekt veel records!

Smile...
Een aantal aardige weetjes over de zeer succesvolle FAST & FURIOUS franchise…

FAST & FURIOUS 8 heeft afgelopen weekend namelijk $532 miljoen opgebracht (wereldwijd) en daarmee is het record van beste openingsweekend ooit verbroken. Het vorige record was in handen van Star Wars (The Force Awakens) met $529 miljoen.

In Nederland heeft de film in totaal al bijna €3 miljoen opgebracht en hebben meer dan 325.000 mensen de film bezocht.

In de Verenigde Staten heeft de film $98.78 miljoen opgebracht en in de 63 andere landen waar de film in première is gegaan, is de totale opbrengst $433.2 miljoen. Hiermee heeft FAST & FURIOUS 8 ook het internationale record verbroken! Dat record stond eerder op naam van Jurassic World, met een opbrengst van $316.7 miljoen. FAST & FURIOUS 8 is op nummer één geopend in alle landen waar de film is verschenen. In China is met een totale opbrengst van maar liefst $192 miljoen het record voor het beste openingsweekend van drie dagen ooit verbroken. In zeventien landen is het record verbroken voor het beste openingsweekend allertijden.

De 8 Fast & Furious films hebben tot nu toe wereldwijd in totaal bijna $4.5 miljard opgebracht. Damn… En we zijn nog lang niet van ze af, er komen nog minimaal twee andere delen.

Meer? Check ook waarom filmjaar 2017 alleen maar kan tegenvallen.

56 reacties

 1. Ik fan fast reeks kan ik wel zeggen dat fast 6 en 7 beter waren dan 8…. dus ga niet met te veel verwachting naar de film. Maar het is wel goed

 2. Ik ben de vorige keer afgehaakt na de scene waarin een vliegtuig een volle 10 minuten lang over de startbaan raast om op te stijgen. Zitten er dit keer weer van die hersenloze scenes in of kan ik het weer proberen?

 3. Het wordt echt tijd dat er Oscars worden uitgedeeld voor deze film. Of het voor het acteer talent van Johnson of Diesel is of voor de puike prestatie van hun kapper maakt niet uit.

 4. tja dit is de algehele tendens in de maatschappij, het word slechter en slechter en mensen worden dommer en dommer. als deze film zoveel records breekt, dan is er echt wat mis met de wereld.

 5. Waren er hier ook mensen zaterdagavond in Pathe Scheveningen? Pff daar brak de pleuris uit, werden lekker geknokt tijdens de film

 6. Ik ( 55 ) met mn zoon en zn vrienden geweest. Ik ben ook gek op aktiefilms die niet altijd even realistisch zijn maar deze is echt slecht zeg. Charlize speelt een geweldige rol en is als slechterik de enige realistisch acteur. De rest is echt over de top en geforceerd grappig. Voor mij was het in de Cuba scene ook al klaar… wat een onzin achteruit brandend een race winnen…
  Dat ze zo’n ongelofelijk openingsweekend hebben is door het marketing budget…
  Zou dit deel 1 zijn dan kwam er geen deel 2

  • @exclusieviteitsfreak: ja, dan wordt er niet ingehaald en zeggen de acteurs alleen maar politiek correcte volzinnen.

   Ik zou zeggen: doe het andersom! Vlammen, olie op de baan, ontploffende pacecars, bizarre rijderswissels en bananschillen overal!

   • @willeme: Zolang het maar opgefokt is tot-en-met, is het goed voor jou hé man . . . , sorry, maar dat is de realiteit van’t leven niet, het is al erg genoeg dat de IS de gruwel van de wereld is op’t moment, aangestuurd door The Rothschild’s, die het om de olie deden om nog rijker te kunnen worden, nu al zo’n € 445 triljoen geschat, en niet om mensen geven, alleen geld interesseert hen, maar hun wereldmacht is beetje bij beetje aan’t afbrokkelen, omdat sommige mensen weten hoe The Rothschild’s op hun knieën kunnen gedwongen worden, hetgeen volop in vooruitgang is in stilte . . .

    Echter, spijtig genoeg zal in hoofdzaak Hollywood nog met meer enorm overdreven acties afgekomen, allemaal om hun kassa te kunnen blijven spijzigen, daar valt spijtig genoeg niets tegen te doen . . .

 7. Mijn collega’s die absoluut geen verstand van of affeniteit met auto’s hebben vonden het een geweldige film. Dat zegt voor mij meer dan genoeg. Ik heb zelf ooit een half deel gekeken en toen had ik er al schoon genoeg van. Maar ieder zijn ding.

 8. Ik vond hem wel lache eigenlijk. Ja idd behoorlijk nep af en toe, maar wel lekker voor een avondje, ondertussen een zak m&m’s weg werken. Niks mis mee af en toe??

 9. Ik was al klaar met de zin : poor man’s turbo. Een lipje van een blikje cola rond de darm van de wastegate binden om nadien te ontkoppelen… Idioot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *