Wow. Rifle verwijderd uit Unicode 9

Pentathlon
Amerikanen zijn weer eens de absolute koning als het aankomt op symbolische maatregelen.

Het zal je niet ontgaan zijn dat een terrorist annex geflipte gast nog niet zo lang geleden met een semi-automatische gun een discotheek is binnengestapt.

Je hebt vast ook meegekregen dat de Amerikanen stug vasthouden aan het idee dat ieder mens, ongeacht of hij of zij nu totaal krankjorem is of niet, een AR-15 moet kunnen aanschaffen. Want zie je, anders kunnen de burgers zich niet verweren tegen de overheid en krijg je tirannie. Schijnt allemaal in de Grondwet te staan.

Dus als je een 70+ kogels per seconde afvurend monster niet wilt verbieden, dan kun je toch in elk geval een symbolisch blijk van afkeuring geven. Wel zo netjes naar de naarbestaanden, niet waar. Een stukje empathie naar de mensen toe.

Zoals bekend heeft Unicode onlangs 72 nieuwe emoji gelanceerd. Op aandringen van vooral Apple (meerdere tech-bedrijven hebben stemrecht in de groep) heeft de commissie nu in al haar wijsheid besloten de rifle-emoji uit het assortiment te halen. Ongetwijfeld zal dit zorgen voor een flinke daling van AR-15-gerelateerde ellende.

Naast de rifle is ook Modern Pentathlon, een meerkamp waar schietsport een onderdeel van is, verwijderd. Je ziet beide emoji hierboven.

Voor betere satire over dit onderwerp, check even deze van The Onion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *