Wow: Samsung-batterij die vijf keer sneller kan opladen

Wow: Samsung-batterij die vijf keer sneller kan opladen
Die technologie is meer dan welkom!

Het is een vervelend probleem waar iedere smartphone-bezitter mee kampt: een bijna lege batterij voor het buiten donker is. Bij actief video’s kijken of internetten raakt de accu in rap tempo leeg. Je mag van geluk spreken als je smartphone het einde van de dag weet te halen. Het ene mobiele apparaat weet er beter mee om te gaan dan de ander.

Een grotere accu in een smartphone is een oplossing, maar dan moet het toestel ook meegroeien. Samsung gooit het over een andere boeg. Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) heeft vandaag bekendgemaakt te werken aan een grafeen batterij. Met deze techniek kunnen lithium-ion langer mee én laden ze sneller op. Men spreekt over een oplaad-proces dat tot vijf keer sneller is. Dit betekent dat je batterij in enkele minuten tientalen procenten kan laden en je er vervolgens weer uren tegenaan kan. Samsung heeft patenten voor de technologie vastgelegd in Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

De techniek is nu nog toekomstmuziek. Het is niet bekend wanneer deze grafeen batterijen naar smartphones komen. Tot die tijd zul je die vervelende powerbank mee moeten slepen om de dag door te komen. Over 10 jaar kijk je er vermoedelijk op terug en kun je er om lachen. (via ZDNet)

6 reacties

  1. Als Samsung nu een chipset zou maken met de architectuur van een S8 en de snelheid van een S4 (of te wel: een S8 onderklokken – wat genoeg is voor 99% van alle Android software), dan hébben ze al een telefoon die met gemak een week op één acculading kan werken. Maar ja, die pissing contest met Apple, hè…

    • @rrrobert: Welke pissing contest ?
      Samsung ligt al jaren mijlenver voor op hardware gebied en nieuwe features.
      Iphone X heeft zelfs een Samsung display … Gebruikte al jaren Samsung chips en ga zo maar door.

      Nee Samsung doet zijn eigen ding en innoveert. Iets wat Apple al jaren nog maar nauwelijks doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *