Wozniak: weglaten van headphonejack is een vergissing

Auteur: , 7 Reacties
Steve

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, is niet te spreken over het missen van een headphone jack bij de iPhone 7.

Officieel is er nog niets bevestigd, maar alles wijst erop dat Apple met de iPhone 7 afscheid gaat nemen van de traditionele 3.5-jack ingang. In gesprek met The Australian Financial Review zegt Wozniak geen fan te zijn van de beslissing van Apple. Volgens de mede-oprichter is het Bluetooth-alternatief geen goede optie. Wozniak zegt dat de audiokwaliteit via Bluetooth matiger is in vergelijking met de 3.5-optie.

De iPhone 7 krijgt vermoedelijk draadloze oortjes meegeleverd. Wozniak zegt dat het missen van de ingang voor commotie gaat zorgen. Wie geen zin heeft in een Bluetooth verbinding zal vermoedelijk via een adapter muziek moeten gaan luisteren. En juist hier zit het probleem. Een adapter oogt lelijk en is omslachtig, maar mogelijk is dit straks nog de enige manier om muziek te luisteren via je eigen accessoires. Wozniak zegt dat hij gebruik zal maken van de adapter, aangezien zijn op maat gemaakte oortjes enkel via een 3.5-ingang werken.

Wozniak had het slimmer gevonden als Apple koos voor een USB-C oplossing. Andere telefoonfabrikanten zoals Google en Samsung omarmen deze nieuwe technologie. De techgigant uit Cupertino is eigenwijs door af te willen wijken van de rest. Consumenten moeten door de keuze van Apple verplicht gebruik maken van een adapter als ze muziek willen luisteren met een eigen accessoire. USB-C is volgens Wozniak in dat opzicht de toekomst.

De mede-oprichter staat tot op de dag van vandaag op de loonlijst van Apple. Wozniak geeft af en toe advies voor toekomstige producten, al blijkt nu dat het bedrijf niet altijd luistert naar de woorden van de 66-jarige Apple-veteraan. De nieuwe iPhone 7 zal op 7 september worden onthuld.7 reacties

Zolang genoeg mensen hun spullen blijven kopen (en dat zijn er heel wat) vaart Apple gewoon zijn eigen koers ..
Ze doen wel vaker aparte dingen die soms trendsetting zijn en soms ook helemaal niet.
3.5mm jack blijft voorlopig de standaard en vrijwel iedereen die graag muziek luistert heeft inmiddels een fatsoenlijke headset waarvan het gros NIET met BT werkt en wel met de 3.5mm jack.
En JA, een adaptor is een gekloot.
begrijp idd niet waarom ze niet overstappen op usb c zoals iedereen in de tech wereld.
Na jaren iphones te hebben gehad wordt mijn volgende telefoon geen Apple meer in ieder geval. Heeft opzich niks te maken met het ontbreken van een headphone-jack maar ik ben er wel een beetje klaar mee. Geen vernieuwing en in mijn ogen alleen maar achteruitgang en Apple denkt er telkens mee weg te komen. Ben inmiddels aan het kijken voor een Android telefoon, als iemand suggesties heeft hoor ik het graag.
@theracingelf: OnePlus 3 is een perfecte keuze! Veel voor weinig.
@theracingelf: Herkenbaar. Zelf de overstap gemaakt van iPhone naar de Nexus 6P en geen seconde spijt gehad. Hoewel, alleen toen ik de contacten moest overzetten, dat ging niet zo makkelijk. Niet echt een goedkoop toestel, maar wel net zo intuïtief te bedienen als de iPhone, erg goede accuduur en fijn groot scherm. De iPad ligt inmiddels ook werkloos aan de kant.
@theracingelf: Op hardware gebied volg ik je.. maar op software gebied en dan voornamelijk de snelheid is mij genoeg reden om nog te blijven bij Apple.

Daarnaast de integratie met iCloud, ik ben er wel over te spreken.

Waar ze wel op software gebied mee moeten stoppen is het incompatible met elkaar maken van versies. Zoals bijvoorbeeld op een gegeven moment is gebeurd met iPhoto libraries. Wat een gedoe als je nu nog mensen met oude Apple apparatuur wil overzetten naar de nieuwste apparatuur. (wat niet zo raar is, want de Apple meuk is echt lang te gebruiken in tegenstelling tot wat ik zie gebeuren met andere telefoons/tablets/computers.)
@theracingelf kijk een naar Windows 10. Werkt veel makkelijker dan Android. Heb zelf Android, Windows 8.1 gehad en nu iPhone 6. Windows wint het op gebruikservaring. Wel minder apps maar de meest gebruikte zijn beschikbaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).