Blizzard maakt World of Warcraft Pokémon Go-game

Auteur: , Geen reacties
Hoe gaat dat in z'n werk

Everzwijnen verslaan in je eigen straat?

Regelmatig schrijf ik dingen waarvan ik dacht dat ik ze nooit in één zin zou zetten. Voorheen was dat Blockchain Pokémon en toevalligerwijs wordt Pokémon vandaag weer gekoppeld met een ogenschijnlijk ongerelateerd onderwerp. Zoals de titel stelt; Blizzard werkt aan een Pokémon Go-achtige game in het WoW-universum, zo onthult Kotaku.

Als je een beetje Blizzard-fan bent, dan heb je ongetwijfeld een mening over de beslissing van de ontwikkelaar om een mobiele Diablo-game uit te brengen; de gehele community stond in brand omdat men zo graag een ‘echt’ deel in de populaire reeks wilde. Wellicht had Blizzard inderdaad al hun tijd en geld moeten investeren in dit WoW-project.

Het universum van de strategie-game en later de absurd populaire MMORPG World of Warcraft is ontzettend diep uitgewerkt en rijk aan concepten voor bijvoorbeeld films, andere games en nu dus een mobiele game. Dat gezegd hebben kan ik me totaal niet voorstellen hoe de fantasywereld vertaald moet worden naar een Pokémon Go-achtige game.

Ontwikkelaars van het Amerikaanse bedrijf stellen dat het overigens veel meer is dan een Pokémon Go-rip-off in het WoW-universum. Ze zijn hevig geïnspireerd door de hit van 2016 (ja, het is alweer zo lang geleden) en spelen de game op de campus van het bedrijf nog zeer regelmatig en zeer competitief.

Of je dan in een AR-omgeving monsters moet verslaan of andere spelers moet bevechten is niet duidelijk, maar een van de werknemers onthult dat er ook singleplayer-mechanieken in de game verwerkt zitten. Okay, maar dat is dan ook het geval voor Pokémon Go, want daar kun je dagen alleen rondlopen en Pokémon vangen.

Kortom, het project is nog gehuld in een dikke laag mysterie, maar na de volledige shitstorm die Diablo Immortal heet zal Blizzard twee keer nadenken voordat ze het project onthullen. Waarschijnlijk zal WoW Go (zoals ik hem eventjes noem) net zoals de Diablo-game meer gericht zijn op de Chinese- en Indiase markt. Maar wie weet lopen er straks naast Pokémonliefhebbers ook Warcraft fanboys over straat en groeten ze elkaar, niet wetende dat ze compleet verschillende games spelen.

Oh, nog een kleine reminder dat Overwatch nog een kleine week gratis te spelen is. Daarover lees je hier meer.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).