WTF: Candy Crush maker produceert nieuwe Call of Duty

call of duty 2 xbox one
Verstandige zet of gedoemd om te falen?

De grootse Call of Duty-franchise maakt zich op om een nieuwe markt te veroveren. Nadat Activision Blizzard anderhalf jaar geleden Candy Crush-maker King voor 5,9 miljard dollar over had genomen, lijkt het eerste wapenfeit van deze overname slechts een kwestie van tijd.

Ontwikkelaar King is namelijk bezig met een nieuw team aan het samen te stellen in Stockholm, Zweden. Deze nieuwe tak richt zich op het maken van een Call of Duty-game voor de smartphonedivisie. Het team wil zo goed mogelijk de authentieke console-ervaring overbrengen, en tegelijkertijd iets nieuws te willen implementeren in de mobiele game.

Hoewel Call of Duty de laatste tijd voorbij lijkt te zijn gestreefd door EA-concurrent Battlefield, is de franchise nog altijd razend populair. Met een kwalitatief hoogwaardige shooter op het mobiele platform voor Activision zou het echter een flinke slag slaan ten opzichte van haar grootste concurrent.

Het is echter niet de eerste keer dat Activision het probeert in de mobiele gaming-branche. Denk bijvoorbeeld aan het spel Call of Duty: Heroes. De game stamt uit november 2014, maar wordt nog steeds regelmatig van updates voorzien. Of de nieuwe game net als CoD: Heroes ook op iOS en Android uitkomt, is nog afwachten geblazen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *