WTF: chat app verplicht kinderen te reageren op ouders

Auteur: , 1 Reactie
ReplyASAP

Gaat dit niet een heel klein beetje te ver?

Wanneer je een tiener bent die de wereld aan het verkennen is, heb je waarschijnlijk als laatste zin om te reageren op een appje van je ouders waar je ergens uithangt, hoe laat je thuis bent, of je wel of niet mee-eet en ga zo maar door. Hoewel het vaak niet erg slim is, zijn deze berichtjes makkelijk te negeren.

Als ouder zijnde is dit zeker niet fijn. Vandaar dat de 45-jarige tech-geek Nick Herbert besloot om zelf een chat-applicatie te maken die het verplicht om kinderen eerst te reageren op berichten van zijn of haar ouders. Tot die tijd is het toestel in kwestie niet te gebruiken, waardoor je als kind geforceerd wordt om een reactie te geven.

De app heet ReplyASAP en is ontstaan nadat Herbert zijn zoon niet reageerde op de berichten van zijn vader, vaak omdat zijn smartphone simpelweg in de stil-modus stond. ReplyASAP trekt zich hier echter niks van aan en laat alsnog een notificatiegeluid horen totdat het bericht is bekeken.

Nick Herbert en zijn zoon

Alsof dat nog niet genoeg is, laat het de ouder ook zien of de ontvanger het bericht gelezen heeft. Mocht je na al deze info nog steeds interesse hebben om je kinderen (of echtgenoot, no judgement) 24/7 lastig te vallen, download dan de app via Google Play.1 reactie

@jastinissen heeft geen kinderen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).