WTF: Dief steelt GPS-tracker ooievaar en belt voor 2300 euro

Ooievaar GPS tracker bezorgt organisatie 2300 euro boete
Nee, dit is geen late 1 aprilgrap.

Al die fantastische technologie in de wereld zorgt ervoor dat iedereen en overal ‘connected‘ is. Helaas verzinnen kwaadwillenden steeds meer listige manieren om profijt te maken hiervan. Zo ook in Polen, waar de natuurorganisatie Grupa EkoLogiczna door een wel heel slimme dief een rekening van 2300 euro binnenkreeg.

Grupa EkoLogiczna is een goed doel dat ooievaars een GPS-tracker meegeeft waardoor ze over heel de wereld te volgen zijn. Goed om te kijken hoe de ooievaars het doen, maar een ooievaar vertoonde wel heel opmerkelijk gedrag. Nadat de vogel in Soedan tot stilstand kwam, ‘vloog’ deze alleen nog maar van en naar steden.

Pas nadat er een flinke rekening van 10.000 zloty (2300 euro ongeveer) op de deurmat viel, wist Grupa EkoLogiczna dat het helemaal geen ooievaar meer was die getraceerd werd. De chip van de ooievaar is of gevonden, of gestolen en vervolgens in een mobieltje gestopt, waarna er voor minimaal 20 uur is gebeld. Het simkaartje van een GPS-tracker is vergelijkbaar met een regulier simkaartje van providers.

De BBC meldt dat er nog geen identiteit bekend is van de dader. Hoe het met de ooievaar op dit moment gesteld is, weet de natuurorganisatie eveneens niet. Wel zal Grupa EkoLogiczna de boete van 2300 euro zelf moeten ophoesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *