WTF? Dit is Microsoft’s mobiele modulaire controller

Auteur: , Geen reacties
Lelijk, maar effectief

Zou het experiment voeten aan de grond kunnen krijgen?

Als gamer-veteraan heb ik de hypes rondom de PS Vita, Nintendo DS en natuurlijk de GameBoy Color nog meegemaakt, maar hetgeen mij altijd terug achter de PlayStation of PC kreeg, was het feit dat de controls van een modiele game nooit écht tof waren. Dat is tegenwoordig nog steeds een probleem. Microsoft wil daar met dit experimentele gedrocht verandering in brengen.

In principe hebben we allemaal consoles in onze zak; krachtige computers die draagbaar zijn, maar door steeds groter wordende schermen en steeds betere hardware prima games kunnen afspelen. Het is daarentegen jammer dat een groot deel van je scherm wordt opgeslokt door virtuele pookjes en knoppen.

Microsoft heeft ongetwijfeld inspiratie getrokken uit het veelzijdige Switch-systeem van Nintendo, dat onderweg games ontzettend makkelijk maakt. Wat nou als het bijzonder winstgevende bedrijf iedere smartphone en tablet die Switch-behandeling kan geven.

Op dit moment is het niet meer dan een experiment, een R&D-project dat mogelijk nooit voeten aan de grond zal krijgen. Het bedrijf achter Windows en Xbox is allerlei verschillende configuraties aan het proberen.

Zo zie je op het bovenstaande plaatje minimalistische joystick-knoppen-combinaties, al zijn er ook uitvoeringen met ergonomische handvatten die je ogenschijnlijk modulair aan de knoppen kunt vastmaken.

Uiteindelijk is het de vraag of een dergelijke controller ooit mainstream zal worden. Ja, het bevordert de game-ervaring van een gemiddelde smartphone-game (maar ook Fortnite of PUBG) aanzienlijk, maar met de huidige prijzen van een gewone Xbox One-controller kan ik me nauwelijks voorstellen dat deze sets koopjes gaan worden. Kortom, voor hetzelfde geld heb je een dedicated console mét draagbare controller-setup. Ik zou het wel weten.

Foto’s @MicrosoftEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).