WTF: dolfijn sterft vanwege selfiezieke mensen [video]

Een dolfijn in betere toestand
Nog een reden waarom de selfiecamera verboden zou moeten worden.

Dolfijnen zijn een van de mooiste en meest intelligentie dieren in de zee. Maar net als vrijwel alle andere zeedieren hebben ze deze zee ook écht nodig om te kunnen overleven. Zeker de kleine dolfijnen houden het nog niet lang uit op het droge. Eigenlijk informatie waarvan je verwacht dat iedere halve zool dit weet.

Niets is echter minder waar wanneer je de schokkende video bekijkt van enkele toeristen op het Argentijnse San Bernardo-strand. Op de beelden is te zien dat een groep toeristen een aangespoelde babydolfijn aantreffen. In plaats van het dier zo snel mogelijk terug de zee in te krijgen, besluiten ze om het arme beest (onnodig) aan te raken en er selfies mee te maken.

Volgens lokale media werd het dier voor dood achtergelaten nadat iedereen zijn of haar plezier ermee had gehad. Volgens een ingewijde was de dolfijn op dat moment echter nog in leven, maar niemand probeerde ook maar enigszins het dier terug de zee in te helpen.

Het is ongelooflijk dat er nog steeds mensen op deze aardbodem zijn die een zelfportret met een dode dolfijn verkiezen boven het welzijn van het aangespoelde beestje. We hopen van harte dat het de daders de vele likes op hun social-media waard zal zijn.

2 reacties

  1. Dit was laatst ook met een illegrale migrant die in italia in het water was gevallen. We stonden er bij en die arme man maar verdrinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *