Wut? Er komt een live-action Tetrisfilm

Tetris-film
Als je een van de populairste puzzelgames op het witte doek wilt zien schitteren, dan hebben we goed nieuws voor je.

Hoe de studio Treshold Entertainment een spannende film wil maken over vallende blokjes kunnen we ons niet voorstellen, maar Larry Kasanoff, CEO van de studio, heeft er in ieder geval zin in. In een gesprek met de Wall Street Journal is hij vol vuur over de samenwerking met de Tetris Company:

“Het wordt een epische sci-fi-film. Dit is meer dan een film waarin geometrische vormen op het scherm verschijnen, we hebben een verhaal bedacht dat van Tetris een veel fantasierijker onderwerp maakt.”

Mortal Kombat
Dit is niet de eerste keer dat Kasanoff zich in de wereld van videogame-verfilmingen stort. In 1995 en ’97 vertolkte hij de Mortal Kombat-games naar film, waarbij het eerste deel goed was voor 70 miljoen dollar. Het vervolg, Mortal Kombat: Annihilation moest met 35 miljoen tevreden zijn.

De laatste jaren heeft Kasanoff vooral op het gebied van animatie gewerkt. Zo werkte hij mee aan grote projecten van Marvel, LEGO en Star Wars. De Tetrisfilm wordt echter live-action, wat betekent dat menselijke acteurs de hoofdrol zullen spelen. Het zal afwachten worden of alle blokjes op hun plek vallen, maar volgens Kasanoff zien we in Tetris “het topje van een ijsberg dat intergalactische gevolgen heeft”. Wij weten ook niet wat hij daar mee wilt zeggen, maar hopen wel dat de hoofdpersonen er straks zo bijlopen:

Tetris-acteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *